Митничари задържаха отново много сребро, причината била високосната година

Сакар нюз
От Сакар нюз май 11, 2016 07:09

Митничари задържаха отново много сребро, причината била високосната година

Акценти

  • Сребърните накити са собственост на един от пътниците в автобуса, 45-годишен турски гражданин с инициали А.Б. от Истанбул
  • На мъжа е съставен акт за нарушение на Валутния закон.

Свързани публикации

За ново, голямо количество задържани контрабандно пренасяни сребърни бижута съобщават от пресцентъра на Агенция Митници. Те са задържани от пътнически автобус с турска регистрация, който влизал в България от Турция. Пред митничарите на Капитан Андреево шофьорът и пътниците не декларирали стоки и валутни ценности, но бдителните служители селектирали превозното средство за щателна проверка. При нея се установило, че под една от седалките в автобуса са скрити две платнени чанти с личен багаж, в които са открити найлонови пакети с изделия от бял метал. От укритието са извадени общо 2 292 сребърни накити, сред които 570 обеци, 442 медальона, 398 пръстени, 356 гривни, 526 синджири с общо тегло 5.229 грама. Направената експертиза от вещо лице е установила, че сребърните накити са от висока проба 925 и са на стойност близо 21 000 лева.
В хода на проверката се установило, че сребърните накити са собственост на един от пътниците в автобуса, 45-годишен турски гражданин с инициали А.Б. от Истанбул. На мъжа е съставен акт за нарушение на Валутния закон.
Контрабандните сребърни бижутата са задържани и подлежат на отнемане в полза на държавата.
От интересната справка, направена от митниците става ясно, че началото на високосната 2016 година, традиционно усилваща интереса към накити от сребро, митническите служители на Капитан Андреево са открили и задържали над 16 кг сребърни накити. Според експерти в годината на спад на продажбите на златни бижута се увеличават продажбите на тези от сребро, а тенденцията на световните борси от последните седмици е за повишаване на котировките на среброто, обявено за най-перспективната инвестиция в благороден метал.

Снимка: Митници

Сакар нюз
От Сакар нюз май 11, 2016 07:09
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.