Митничари задържаха един ТИР бира, без платен акциз

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 9, 2017 20:26

Митничари задържаха един ТИР бира, без платен акциз

Акценти

  • Други 30 800 бутилки с над 10 000 литра бира били задържани от митническите служители в района на Дунав мост - 2 Видин - Калафат през октомври.

Свързани публикации

За задържани 30 240 метални кутии с бира от служители от Митница Лом при проверка на влизащ в страната товарен автомобил през ГКПП Дунав Мост 2, съобщават от Агенция „Митници“. На 7 ноември служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ в Митница Лом селектирали входящия товарен автомобил и при последвалата физическа и документална проверка установили, че една от превозваните стоки в камиона са 20 палета, съдържащи бира с марка ARGUS в  30 240 броя метални кутии/кен/ от по 0,5 литра или общо 15 120 литра бира. Митническите служители констатирали, че стоката се движи в нарушение на Закона за акцизите и данъчните складове/ЗАДС/. За бирата не бил платен или обезпечен дължимия акциз по ЗАДСи не била придружена от никакви документи, от които да е видно, че се движи под режим отложено плащане на акциз.

Бирата е задържана в склад, а по случая е започнало административнонаказателно производство по случая. Работата  по случая продължава.

Други 30 800 бутилки с над 10 000 литра бира били задържани от митническите служители в района на Дунав мост – 2 Видин – Калафат през октомври. Пивото, превозвано в нарушение на ЗАДС,   била открито от мобилен митнически екип на Митница Лом в товарен автомобил, пътуващ от Чехия за България, се казва в съобщението от митницата.

Снимка: Митници

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 9, 2017 20:26
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.