Митничари задържаха един ТИР бира, без платен акциз

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 9, 2017 20:26

Митничари задържаха един ТИР бира, без платен акциз

Акценти

  • Други 30 800 бутилки с над 10 000 литра бира били задържани от митническите служители в района на Дунав мост - 2 Видин - Калафат през октомври.

Свързани публикации

За задържани 30 240 метални кутии с бира от служители от Митница Лом при проверка на влизащ в страната товарен автомобил през ГКПП Дунав Мост 2, съобщават от Агенция „Митници“. На 7 ноември служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ в Митница Лом селектирали входящия товарен автомобил и при последвалата физическа и документална проверка установили, че една от превозваните стоки в камиона са 20 палета, съдържащи бира с марка ARGUS в  30 240 броя метални кутии/кен/ от по 0,5 литра или общо 15 120 литра бира. Митническите служители констатирали, че стоката се движи в нарушение на Закона за акцизите и данъчните складове/ЗАДС/. За бирата не бил платен или обезпечен дължимия акциз по ЗАДСи не била придружена от никакви документи, от които да е видно, че се движи под режим отложено плащане на акциз.

Бирата е задържана в склад, а по случая е започнало административнонаказателно производство по случая. Работата  по случая продължава.

Други 30 800 бутилки с над 10 000 литра бира били задържани от митническите служители в района на Дунав мост – 2 Видин – Калафат през октомври. Пивото, превозвано в нарушение на ЗАДС,   била открито от мобилен митнически екип на Митница Лом в товарен автомобил, пътуващ от Чехия за България, се казва в съобщението от митницата.

Снимка: Митници

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 9, 2017 20:26
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.