Митничари откриха контрабандни препарати за растителна защита

Сакар нюз
От Сакар нюз август 4, 2017 10:13

Митничари откриха  контрабандни препарати  за растителна защита

Митнически служители и гранични полицаи от ГКПП Капитан Андреево откриха 465 литра и 143 кг контрабандни препарати за растителна защита при два случая. Това съобщават от пресцентъра на агенция Митници.
На трасе „Входящи леки автомобили и автобуси“ пристигнал автобус с българска регистрация, влизащ в страната от Турция. Шофьорът и пътниците в автобуса заявили, че не пренасят стоки или валутни ценности за деклариране. При проверката в багажното отделение, под седалките и в личния багаж на един от пътниците, са открити 223 литра и 30 кг препарати за растителна защита, забранени за внос в България и ЕС. На нарушителя, български гражданин, е съставен акт по Закона за митниците и е задържано обезпечение от 100 долара. Той се е държал агресивно и се е опитал да осуети проверката.
При втория от случаите, на ГКПП Капитан Андреево пристигнал лек автомобил, с турска регистрация. Превозното средство е управлявано от жена, българска гражданка, пътуваща сама. На линията за митническа проверка жената е заявила, че не внася нищо за деклариране. От служители на ГД „Гранична полиция“ е било подадено искане за щателна митническа проверка на превозното средство и пътничката. При извършената проверка се установило, че багажникът и купето на автомобила са пълни с общо 319 туби и пакети, съдържащи 242 кг и 113 литра недекларирани препарати за растителна защита от 9 различни търговски марки – произведени в Турция и забранени за внос в България и ЕС. Срещу нарушителката, българска гражданка, е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.
Контрабандните пестициди са иззети и подлежат на унищожаване.

Сакар нюз
От Сакар нюз август 4, 2017 10:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама