Митничари откриха контрабандни препарати за растителна защита

Сакар нюз
От Сакар нюз август 4, 2017 10:13

Митничари откриха  контрабандни препарати  за растителна защита

Митнически служители и гранични полицаи от ГКПП Капитан Андреево откриха 465 литра и 143 кг контрабандни препарати за растителна защита при два случая. Това съобщават от пресцентъра на агенция Митници.
На трасе „Входящи леки автомобили и автобуси“ пристигнал автобус с българска регистрация, влизащ в страната от Турция. Шофьорът и пътниците в автобуса заявили, че не пренасят стоки или валутни ценности за деклариране. При проверката в багажното отделение, под седалките и в личния багаж на един от пътниците, са открити 223 литра и 30 кг препарати за растителна защита, забранени за внос в България и ЕС. На нарушителя, български гражданин, е съставен акт по Закона за митниците и е задържано обезпечение от 100 долара. Той се е държал агресивно и се е опитал да осуети проверката.
При втория от случаите, на ГКПП Капитан Андреево пристигнал лек автомобил, с турска регистрация. Превозното средство е управлявано от жена, българска гражданка, пътуваща сама. На линията за митническа проверка жената е заявила, че не внася нищо за деклариране. От служители на ГД „Гранична полиция“ е било подадено искане за щателна митническа проверка на превозното средство и пътничката. При извършената проверка се установило, че багажникът и купето на автомобила са пълни с общо 319 туби и пакети, съдържащи 242 кг и 113 литра недекларирани препарати за растителна защита от 9 различни търговски марки – произведени в Турция и забранени за внос в България и ЕС. Срещу нарушителката, българска гражданка, е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.
Контрабандните пестициди са иззети и подлежат на унищожаване.

Сакар нюз
От Сакар нюз август 4, 2017 10:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.