Митничари на Капитан Андреево предотвратиха контрабандно внасян живак

Сакар нюз
От Сакар нюз март 21, 2015 18:48

Митничари на Капитан Андреево предотвратиха контрабандно внасян живак

Акценти

  • Токсичното вещество е било открито при проверка на влизащ в страната микробус Фолксваген „Транспортер” с турска регистрация, в който пътували двама български граждани

Свързани публикации

Митническите служители на Капитан Андреево са предотвратили опит за пренасяне на контрабанден внос на живак, става ясно от тяхно съобщение. Токсичното вещество е било открито при проверка на влизащ в страната микробус Фолксваген „Транспортер”, с турска регистрация, в който пътували двама български граждани- шофьор и пътничка.

Превозното средство е било селектирано за щателна проверка, при която в багажното отделение митническите служители открили увит във вестници стъклен буркан със сребриста течност, отговаряща по външен вид на живак с общо тегло 890 грама.

Пътничката е признала, че бурканът с живак е нейна собственост и че токсичното вещество ще се използва при обработката на изделия от благородни метали.

Веществото е иззето за лабораторен анализ, а по случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор при Митница Свиленград, се казва в тяхното съобщение.

Снимка: Митници

Сакар нюз
От Сакар нюз март 21, 2015 18:48
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 277 099 преглеждания