„Мистерията на българските гласове“ пуснаха нов клип – „Рано ранила“

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 7, 2018 10:50

„Мистерията на българските гласове“ пуснаха нов клип – „Рано ранила“

Акценти

  • В основата на песента е танцът Бучимиш, дал и заглавието на албума - "БууЧииМиш"
  • Видеото е заснето в градска среда – в София и край езерото Панчарево.

Свързани публикации

Близо месец след световната премиера на албум на „Мистерията на българските гласове“ е готово и видеото към още една от песните в него – „Рано Ранила“. В основата на песента е танцът Бучимиш, дал и заглавието на албума – „БууЧииМиш“.

За разлика от първия сингъл „Pora Sotunda“, в който участва Лиса Джерард, в „Рано Ранила“ e осезателно присъствието на световния шампион по бийтбокс Скилър. Той придава изключително съвременно звучене на песента и подсилва неравноделния й ритъм.

В сингъл версията на „Рано Ранила“, която е различна от версията в албума, със соло на гъдулка се изявява Христина Белева. Участват също немският перкусионист Дейвид Кукерман и китаристът и басист – Петър Миланов.

Автор на музиката е композиторът Петър Дундаков, който е и музикален продуцент на албума. Текстът е на Бояна Бункова. Продуцент на  „Мистерията на българските гласове“ и на новия албум „БууЧииМиш“ е Шуберт Мюзик Пъблишинг.

Рано Ранила“ е една от най-енергичните песни в албума, определена от чуждата преса като носеща енергията на „празничен танц“ (цитат от италианското издание SpazioRock  и британското Higher Plain Music).

Според британското списание We Are Cult участието на Скилър в песента „илюстрира, че древното и модерното в края на краищата не са толкова различни едно от друго“. Песента е и една от четирите песни от албума препоръчани специално от полското издание KVTL, заради бързото и живо темпо, в които силният бийт среща фоклорното пеене.  Затова и не случайно във фокуса на видеото, е съвременна млада двойка, през чийто поглед режисьорът Валери Милев намира връзката на фолклора с нашето съвремие.

Видеото е заснето в градска среда – в София и край езерото Панчарево. Оператор е Антон Бакарски (познат като оператор на филма „Възвишение“), а хореографията е поверена на Маргарита Будинова.

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 7, 2018 10:50
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.