„Мистерията на българските гласове“ пуснаха нов клип – „Рано ранила“

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 7, 2018 10:50

„Мистерията на българските гласове“ пуснаха нов клип – „Рано ранила“

Акценти

  • В основата на песента е танцът Бучимиш, дал и заглавието на албума - "БууЧииМиш"
  • Видеото е заснето в градска среда – в София и край езерото Панчарево.

Свързани публикации

Близо месец след световната премиера на албум на „Мистерията на българските гласове“ е готово и видеото към още една от песните в него – „Рано Ранила“. В основата на песента е танцът Бучимиш, дал и заглавието на албума – „БууЧииМиш“.

За разлика от първия сингъл „Pora Sotunda“, в който участва Лиса Джерард, в „Рано Ранила“ e осезателно присъствието на световния шампион по бийтбокс Скилър. Той придава изключително съвременно звучене на песента и подсилва неравноделния й ритъм.

В сингъл версията на „Рано Ранила“, която е различна от версията в албума, със соло на гъдулка се изявява Христина Белева. Участват също немският перкусионист Дейвид Кукерман и китаристът и басист – Петър Миланов.

Автор на музиката е композиторът Петър Дундаков, който е и музикален продуцент на албума. Текстът е на Бояна Бункова. Продуцент на  „Мистерията на българските гласове“ и на новия албум „БууЧииМиш“ е Шуберт Мюзик Пъблишинг.

Рано Ранила“ е една от най-енергичните песни в албума, определена от чуждата преса като носеща енергията на „празничен танц“ (цитат от италианското издание SpazioRock  и британското Higher Plain Music).

Според британското списание We Are Cult участието на Скилър в песента „илюстрира, че древното и модерното в края на краищата не са толкова различни едно от друго“. Песента е и една от четирите песни от албума препоръчани специално от полското издание KVTL, заради бързото и живо темпо, в които силният бийт среща фоклорното пеене.  Затова и не случайно във фокуса на видеото, е съвременна млада двойка, през чийто поглед режисьорът Валери Милев намира връзката на фолклора с нашето съвремие.

Видеото е заснето в градска среда – в София и край езерото Панчарево. Оператор е Антон Бакарски (познат като оператор на филма „Възвишение“), а хореографията е поверена на Маргарита Будинова.

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 7, 2018 10:50
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама