Минута мълчание на Трети март в памет на освободителите

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова март 5, 2015 10:22

Минута мълчание на Трети март в памет на освободителите

Акценти

  • Антоан Видев от детската градина рецитира стихотворението на Вазов „Аз съм българче“,

Свързани публикации

На 3 март – Националният празник на България, любимчани за пореден път засвидетелстваха почит и уважение към хилядите знайни и незнайни войни, отдали живота си за свободата на Отечеството.

Празничното честване започна с церемонията по издигане на националния флаг в центъра на града. Малкият Антоан Видев от детската градина даде начало на рецитала, посветен на Националния ни празник, със стихотворението на Вазов „Аз съм българче“, а специално за повода, ученици от НУ „Христо Ботев“ рецитираха одата „Опълченците на Шипка“ и стихове, посветени на бунтовните времена на Априлското въстание, на Освободителната война и на българската свобода.

Кметът на Любимец инж. Анастас Анастасов поздрави всички със 137-та годишнина от Освобождението на България. В края на словото си, той призова: „И днес ние, съвременните българи, сме длъжни да помним и да предадем на децата си завета, да тачат и пазят, да обичат Отечеството си и да градят с разум и сърце по-добър и красив свят, за да бъде в сигурни ръце бъдещето на България.“ След което всички присъстващи на площад „Трети март“ паднаха на колене и с едноминутно мълчание почетоха паметта на загиналите.

Празникът продължи с тържествено шествие до паметника на загиналите във войните в центъра на града, където присъстващите поднесоха венци и цветя на признателност.

Детската група на танцова формация „Елика“ от Пловдив приятно изненада публиката със своите танцови изпълнения в центъра на града.

Treti-Mart_Lyib-6 Treti-Mart_Lyib-5 Treti-Mart_Lyib-4 Treti-Mart_Lyib-3 Treti-Mart_Lyib-2

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова март 5, 2015 10:22
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама