Минута мълчание на Трети март в памет на освободителите

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова март 5, 2015 10:22

Минута мълчание на Трети март в памет на освободителите

Акценти

  • Антоан Видев от детската градина рецитира стихотворението на Вазов „Аз съм българче“,

Свързани публикации

На 3 март – Националният празник на България, любимчани за пореден път засвидетелстваха почит и уважение към хилядите знайни и незнайни войни, отдали живота си за свободата на Отечеството.

Празничното честване започна с церемонията по издигане на националния флаг в центъра на града. Малкият Антоан Видев от детската градина даде начало на рецитала, посветен на Националния ни празник, със стихотворението на Вазов „Аз съм българче“, а специално за повода, ученици от НУ „Христо Ботев“ рецитираха одата „Опълченците на Шипка“ и стихове, посветени на бунтовните времена на Априлското въстание, на Освободителната война и на българската свобода.

Кметът на Любимец инж. Анастас Анастасов поздрави всички със 137-та годишнина от Освобождението на България. В края на словото си, той призова: „И днес ние, съвременните българи, сме длъжни да помним и да предадем на децата си завета, да тачат и пазят, да обичат Отечеството си и да градят с разум и сърце по-добър и красив свят, за да бъде в сигурни ръце бъдещето на България.“ След което всички присъстващи на площад „Трети март“ паднаха на колене и с едноминутно мълчание почетоха паметта на загиналите.

Празникът продължи с тържествено шествие до паметника на загиналите във войните в центъра на града, където присъстващите поднесоха венци и цветя на признателност.

Детската група на танцова формация „Елика“ от Пловдив приятно изненада публиката със своите танцови изпълнения в центъра на града.

Treti-Mart_Lyib-6 Treti-Mart_Lyib-5 Treti-Mart_Lyib-4 Treti-Mart_Lyib-3 Treti-Mart_Lyib-2

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова март 5, 2015 10:22
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.