Минка Русева: „Красимир Костов тръгна против решения на БСП, които сам е гласувал“

Георги Николов
От Георги Николов август 18, 2007 03:10

Минка Русева: „Красимир Костов тръгна против решения на БСП, които сам е гласувал“

Самообявяването на кандидатурата на Красимир Костов за кмет на Харманли е в разрез с редица уставни и програмни положения на БСП и по-точно с изискването като член на ОбС на БСП той да поддържа партията си в изборна кампания, каквато несъмнено ще е тази за местните избори. Това заяви лидерът на социалистите тук Минка Русева по повод издигането на кметската кандидатура на Костов от местните структури на БКП, Политически клуб „Социалдемократи“ и Политически клуб „Тракия“.
Кр. Костов не само е нарушил устава на партията, но с политическото си поведение на практика тръгва срещу решения на общинския партиен съвет, които сам е гласувал, заяви още Русева. През м. юли ОбС взе решение за започване на предизборната кампания на БСП със съответните процедури за номинирането на кандидатите на партията и издигането накрая на една кандидатура за кмет. Костов тогава гласува това решение, сега с действията си той го отхвърля.
Също през юли той гласува за това каква да бъде коалиционната формула на БСП за предстоящите избори включително и на местно ниво. С призивите си от ефира на „Дарик радио“ към неговата кандидатура да се присъединят партиите от Коалиция „За България“ другарят Костов нахално тръгва да руши тази формула. Дали това е морално, избирателите точно ще преценят. Но във всички случаи поведението на г-н Костов е политически безпринципно.
То, разбира се, е въпрос и на негов личен избор, но когато става дума за член на партиен орган, е необходима и колективна преценка за такъв род прояви.
Затова ОбС на БСП намира за напълно нормално да прецени действията на Красимир Костов, да се разграничи от тях и да предложи преустановяването на членството му в ОбС на БСП до края на мандата.
Не става дума за какъвто и да е опит за кампания срещу Костов, а просто за прилагането на неизбежни уставни положения в случаи като неговия, каза още Минка Русева.

Георги Николов
От Георги Николов август 18, 2007 03:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.