Минка Русева: „Красимир Костов тръгна против решения на БСП, които сам е гласувал“

Георги Николов
От Георги Николов август 18, 2007 03:10

Минка Русева: „Красимир Костов тръгна против решения на БСП, които сам е гласувал“

Самообявяването на кандидатурата на Красимир Костов за кмет на Харманли е в разрез с редица уставни и програмни положения на БСП и по-точно с изискването като член на ОбС на БСП той да поддържа партията си в изборна кампания, каквато несъмнено ще е тази за местните избори. Това заяви лидерът на социалистите тук Минка Русева по повод издигането на кметската кандидатура на Костов от местните структури на БКП, Политически клуб „Социалдемократи“ и Политически клуб „Тракия“.
Кр. Костов не само е нарушил устава на партията, но с политическото си поведение на практика тръгва срещу решения на общинския партиен съвет, които сам е гласувал, заяви още Русева. През м. юли ОбС взе решение за започване на предизборната кампания на БСП със съответните процедури за номинирането на кандидатите на партията и издигането накрая на една кандидатура за кмет. Костов тогава гласува това решение, сега с действията си той го отхвърля.
Също през юли той гласува за това каква да бъде коалиционната формула на БСП за предстоящите избори включително и на местно ниво. С призивите си от ефира на „Дарик радио“ към неговата кандидатура да се присъединят партиите от Коалиция „За България“ другарят Костов нахално тръгва да руши тази формула. Дали това е морално, избирателите точно ще преценят. Но във всички случаи поведението на г-н Костов е политически безпринципно.
То, разбира се, е въпрос и на негов личен избор, но когато става дума за член на партиен орган, е необходима и колективна преценка за такъв род прояви.
Затова ОбС на БСП намира за напълно нормално да прецени действията на Красимир Костов, да се разграничи от тях и да предложи преустановяването на членството му в ОбС на БСП до края на мандата.
Не става дума за какъвто и да е опит за кампания срещу Костов, а просто за прилагането на неизбежни уставни положения в случаи като неговия, каза още Минка Русева.

Георги Николов
От Георги Николов август 18, 2007 03:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама