Министърът на отбраната и областният управител посрещнаха 29-я контингент

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 4, 2015 14:34

Министърът на отбраната и областният управител посрещнаха 29-я контингент

Акценти

  • Това стана на тържествена церемония, провела се на пл. “Свобода” в Хасково.

Свързани публикации

Почетният знак на Областна администрация Хасково, даващ се за особени заслуги,  бе връчен в четвъртък от областния управител Станислав Дечев на капитан Христо Василев, командир  на охранителния взвод от 29-я контингент на Въоръжените сили на Р България, участвал в мисията на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа“. Това стана на тържествена церемония по посрещането на контингента, провела се на пл. “Свобода” в Хасково. На нея присъстваха министърът на отбраната на Р България Николай Ненчев, зам.началникът на отбраната – генерал лейтенант Константин Попов, командващият на Съвместното командване на силите генерал майор Любчо Тодоров, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев, кметовете на Хасково и Димитровград Добри Беливанов и Иво Димов.
„У дома се завръщат 60 военнослужещи от Военното формирование в Хасково, които изпълниха блестящо мисията си. Никога не съм се съмнявал, че те ще допринесат за пореден път за международния авторитет на българския военнослужещ. Но днес, като човек и гражданин, се радвам преди всичко, че ги посрещаме живи и здрави“, с тези думи се обърна към военнослужещите от контингента и гостите на церемонията г-н Дечев.
Той поздрави националния командир на контингента полковник Иван Ортомаров, командирът на взвода капитан Христо Василев, офицерите, сержантите и войниците  за войнската доблест и достойното носене на службата и изказа своята гордост от този факт.
Военните от контингента бяха наградени от министъра на отбраната и генералите за успешната мисия. Това е пета поред задгранична мисия, в която участват военнослужещи от Хасковското формирование 52 740.

Снимки: ОблА

This slideshow requires JavaScript.

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 4, 2015 14:34
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама