Министърът на отбраната и областният управител посрещнаха 29-я контингент

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 4, 2015 14:34

Министърът на отбраната и областният управител посрещнаха 29-я контингент

Акценти

  • Това стана на тържествена церемония, провела се на пл. “Свобода” в Хасково.

Свързани публикации

Почетният знак на Областна администрация Хасково, даващ се за особени заслуги,  бе връчен в четвъртък от областния управител Станислав Дечев на капитан Христо Василев, командир  на охранителния взвод от 29-я контингент на Въоръжените сили на Р България, участвал в мисията на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа“. Това стана на тържествена церемония по посрещането на контингента, провела се на пл. “Свобода” в Хасково. На нея присъстваха министърът на отбраната на Р България Николай Ненчев, зам.началникът на отбраната – генерал лейтенант Константин Попов, командващият на Съвместното командване на силите генерал майор Любчо Тодоров, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев, кметовете на Хасково и Димитровград Добри Беливанов и Иво Димов.
„У дома се завръщат 60 военнослужещи от Военното формирование в Хасково, които изпълниха блестящо мисията си. Никога не съм се съмнявал, че те ще допринесат за пореден път за международния авторитет на българския военнослужещ. Но днес, като човек и гражданин, се радвам преди всичко, че ги посрещаме живи и здрави“, с тези думи се обърна към военнослужещите от контингента и гостите на церемонията г-н Дечев.
Той поздрави националния командир на контингента полковник Иван Ортомаров, командирът на взвода капитан Христо Василев, офицерите, сержантите и войниците  за войнската доблест и достойното носене на службата и изказа своята гордост от този факт.
Военните от контингента бяха наградени от министъра на отбраната и генералите за успешната мисия. Това е пета поред задгранична мисия, в която участват военнослужещи от Хасковското формирование 52 740.

Снимки: ОблА

За презентацията е нужен JavaScript.

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 4, 2015 14:34
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.