Министърът на културата поздрави музейни работници

Сакар нюз
От Сакар нюз май 25, 2019 15:11

Министърът на културата поздрави музейни работници

Най-добре представилите се в конкурса „Родният край – история в снимки“ получиха грамоти и награди.
Това стана в Исторически музей – Свиленград, който отбеляза Международния ден на музеите – 18 май. В Деня на отворените врати от 10:00 до 22:00 часа много свиленградчани и приятели на музея разгледаха експозициите и се включиха в празничната програма.
За професионалния си празник работещите в тази културна институция получиха поздравителни адреси от министъра на културата Боил Банов, от председателя на БНК на ИКОМ – член кореспондент, проф. Мила Сантова, от Сдружение „Български музеи“ с председател Борис Хаджийски.
В обръщението си към присъстващите директорът на музея Елена Митева заяви, че работят в полза на обществото – за неговото духовно обогатяване и вдъхновение чрез завръщане към корените и опознаване на различни култури. „Ние, работещите в ИМ – Свиленград, сме благодарни на всички вас, които помагате да изпълняваме своите задачи, защото ясно осъзнаваме, че без вас – като музейна публика, без вас – като местни родолюбци и дарители, участници в инициативи като днешната, нашият млад музей едва ли би могъл да догони други музеи, натрупали 100-годишна история до днес.“

На 19 май Общински исторически музей – Ивайловград, организира музикално-поетична вечер „Спомен за бъдеще“ в градината до него. Посетителите си припомниха миналото в над 50 ретро кадъра на фона на красивата българска музика от 60-те, 70-те, 80-те и 90-те години. Изпълненията на живо бяха на Иванка Шекерова – вокал, и клавир – Мартин Стоянов – Мартист.
Фотоизложбата на стари снимки на Ивайловград бе изложена през цялата вечер.

Сакар нюз
От Сакар нюз май 25, 2019 15:11
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама