Министър Московски оглави акция срещу незаконен превоз на пътници, влизащи в България

Сакар нюз
От Сакар нюз април 27, 2015 14:38

Министър Московски оглави акция срещу незаконен превоз на пътници, влизащи в България

Акценти

  • Служителите на ИА „Автомобилна администрация” са съставили 15 акта от 47 инспектирани превозни средства
  • Основната цел на проверките е да се сведе до минимум нерегламентирания превоз на пътници

Свързани публикации

Под ръководството на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски днес се проведе извънредна акция на ГКПП „Капитан Андреево”, за контрол на превозите на пътници и товари. За това съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС).

Той обяви, че още в първите й часове, която започна в четири часа тази нощ, служителите на ИА „Автомобилна администрация” са съставили 15 акта от 47 инспектирани превозни средства.

При влизане на българска територия, инспекторите са спрели временно от движение турски автобус. Служителите на ИА „Автомобилна администрация” са установили, че предното челно стъкло е спукано. На борда на превозното средство не са открити тахографски листа, както и информация за времето за управление и почивка на шофьорите през последните 28 дни. Двамата водачи са били и без свидетелства за управление. Пътниците ще останат на границата, докато не бъде изпратен автобус с други водачи.

По време на днешната акция са съставени общо 21 акта от 62 проверени автомобила. Основните нарушения са свързани с нередности в тахографските документи, липсващи копия на лиценза и преводи на свидетелства за правоуправление на международни водачи.

Министър Ивайло Московски заявил, че основната цел на проверките е да се сведе до минимум нерегламентираният превоз на пътници. По думите му, резултатите през тази година са обнадеждаващи и показват намаляване на този вид нарушения. За 2014 година са установени общо 125 нерегламентирани превози, а от началото на тази година броят им е 43, се казва в съобщението от ТИТС.

 

Снимка: Интернет

Сакар нюз
От Сакар нюз април 27, 2015 14:38
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.