Министър Красимир Вълчев стана Почетен гражданин на Тополовград

Стоян Тонев
От Стоян Тонев януари 31, 2018 14:17

Министър Красимир Вълчев стана Почетен гражданин на Тополовград

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев получи почетните символи на Тополовград. Това стана в понеделник, в началото на посещението му в Хасковска област. Официалната церемония се проведе в Малкия салон на читалището. В препълнената с хора зала присъстваха директори и учители от училищата и детските градини, почетни граждани, общински съветници, общественици, родители, граждани. Тържеството започна с химна на България, изпълнен от ученичката от НУ „Св. Св. Кирил и Методий” Лили Личева. Две песни изпълниха децата от хор “Медени звънчета”, а малки рецитаторки от Детската формация за художествено слово “Сладкодумци”, Александра Янчева и Силвия Атанасова приветстваха гостите със стихотворението “Добре дошъл в Тополовград”.
Красимира Ятакчиева представи госта, а почетен знак и грамота му връчи кметът на общината Божин Божинов. Той му подари и икона “Св. Богородица” – дело на местния художник, също почетен гражданин на Тополовград, Христо Дюлгеров. Икона на Светите братя Кирил и Методий, подари на госта директора на НУ и председател на комисията по образование при ОбС – Тополовград Добрин Парнаров. Почетен медал „120 години читалище “Св. Св. Кирил и Методий” – 1894” подари на министъра председателя на Настоятелството на читалището Трифон Ламбов.
Видимо развълнуван от посрещането, министър Вълчев благодари на ръководството на общината и нейните жители за оказаната му голямата чест, както и за грижите, които се полагат за образоването на нейната територия.
Емоционално изказване направи Божин Божинов, който каза , че при срещите с министъра във връзка с проблемите на селските училища в общината, не просто са разговаряли с министър и администратор, а с човек с човешко отношение към проблемите и съпреживяващ ги заедно с хората, които се мъчат да се справят с тях. „Срещнахме се с човек с голямо Ч – завърши видимо развълнуван кмета.
Господин Вълчев, вече Почетен гражданин на Тополовград каза накрая: „Чувствам се част от вашата общност и ви пожелавам здраве и сили, за да градите бъдещето на този хубав край, на тази чудесна българска община.”
След като приключи официалната част, дълго време, въпреки графика за срещите през деня, г-н Министър Вълчев не можа да тръгне, отделяйки време за снимки с многото желаещи да направят това с него.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев януари 31, 2018 14:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.