Министър Красимир Вълчев стана Почетен гражданин на Тополовград

Стоян Тонев
От Стоян Тонев януари 31, 2018 14:17

Министър Красимир Вълчев стана Почетен гражданин на Тополовград

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев получи почетните символи на Тополовград. Това стана в понеделник, в началото на посещението му в Хасковска област. Официалната церемония се проведе в Малкия салон на читалището. В препълнената с хора зала присъстваха директори и учители от училищата и детските градини, почетни граждани, общински съветници, общественици, родители, граждани. Тържеството започна с химна на България, изпълнен от ученичката от НУ „Св. Св. Кирил и Методий” Лили Личева. Две песни изпълниха децата от хор “Медени звънчета”, а малки рецитаторки от Детската формация за художествено слово “Сладкодумци”, Александра Янчева и Силвия Атанасова приветстваха гостите със стихотворението “Добре дошъл в Тополовград”.
Красимира Ятакчиева представи госта, а почетен знак и грамота му връчи кметът на общината Божин Божинов. Той му подари и икона “Св. Богородица” – дело на местния художник, също почетен гражданин на Тополовград, Христо Дюлгеров. Икона на Светите братя Кирил и Методий, подари на госта директора на НУ и председател на комисията по образование при ОбС – Тополовград Добрин Парнаров. Почетен медал „120 години читалище “Св. Св. Кирил и Методий” – 1894” подари на министъра председателя на Настоятелството на читалището Трифон Ламбов.
Видимо развълнуван от посрещането, министър Вълчев благодари на ръководството на общината и нейните жители за оказаната му голямата чест, както и за грижите, които се полагат за образоването на нейната територия.
Емоционално изказване направи Божин Божинов, който каза , че при срещите с министъра във връзка с проблемите на селските училища в общината, не просто са разговаряли с министър и администратор, а с човек с човешко отношение към проблемите и съпреживяващ ги заедно с хората, които се мъчат да се справят с тях. „Срещнахме се с човек с голямо Ч – завърши видимо развълнуван кмета.
Господин Вълчев, вече Почетен гражданин на Тополовград каза накрая: „Чувствам се част от вашата общност и ви пожелавам здраве и сили, за да градите бъдещето на този хубав край, на тази чудесна българска община.”
След като приключи официалната част, дълго време, въпреки графика за срещите през деня, г-н Министър Вълчев не можа да тръгне, отделяйки време за снимки с многото желаещи да направят това с него.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев януари 31, 2018 14:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.