Мини проекти обединяват учители, деца и родители

Ива Вангелова
От Ива Вангелова октомври 19, 2018 12:01

Мини проекти обединяват учители, деца и родители

Учители, деца и родители обединяват идеи, за да стане детската градина по-приятно и привлекателно място. В ДГ „Ален мак“ – Харманли, това става чрез идейни мини проекти, разработени на различни теми от педагозите по групите.
Според директора Мелихан Чолева, взаимоотношенията между институцията и семейството са необходимо условие за успешното развитие на детската личност.
Създаването на подходящи форми за работа с родителите допринася за тяхната ангажираност, а от там и доверие към целия персонал, полагащ грижи за децата им.
По повод предстоящата седмица на четенето при тях са предвидени няколко събития. Мултимедийна игра “Познай приказката“, оформяне на кът „Дари книга“, посещение в библиотека, размяна на любими книги между децата и четене със своите баби, са част от инициативите. Предвиден е и куклен театър върху приказката „Двете козлета“.
Целите на този мини проект са да запознае децата с вълшебния свят на книгата, да ги мотивира и създаде интерес за четене и да обогати детските представи за света.
Импровизирано хвърчило в коридора на детската градина показва на децата стъпките, по които да успеят. „Трябва да имаме знания, умения, таланти и мечти! Да бъдем весели, щастливи, точни и добри! Да можем да прощаваме, да се извиняваме и да помагаме!
В специално създадено „Дърво на желанията“ всяко дете може да сложи в плик своето желание и да го закачи на „клоните му“. Неговата цел е да насочи желанията на децата към духовни ценности и добри постъпки.
От ръководството на детската градина не възнамеряват да спират до дотук. Те обещаха да продължават в същия дух, защото разнообразните дейности, извън стандартното обучение предполагат обогатяване на цялостната възпитателно-образователна работа в детската градина.
Целта е създаване на по-добра жизнена и образователна среда за децата, повишаване на тяхното интелектуално, емоционално-волево и социално-личностно развитие.

Ива Вангелова
От Ива Вангелова октомври 19, 2018 12:01
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама