Михаил Лисков тръгва към втори мандат, издигнат от БСП и коалиция

Георги Николов
От Георги Николов август 27, 2007 07:29

Михаил Лисков тръгва към втори мандат, издигнат от БСП и коалиция

Кандидатурата на сегашния кмет Михаил Лисков за втори мандат бе издигната официално от БСП – Харманли. Зад градоначалника застават още Отечествения съюз, Тракийското дружество „Бойко Чавдаров“, партия „Рома“, партия „Българска социалдемокрация“, ДСЖ, БАС. Това обяви председателят на ОбС на БСП Минка Русева на пресконференция във вторник. На нея присъстваха още депутатът от левицата Костадин Паскалев и лидерите на коалиционните партии, които заявиха подкрепата си за кандидатурата на Михаил Лисков..
Пред журналистите, а по-късно и на среща със симпатизанти на БСП и граждани в залата на читалището господин Лисков представи основните акценти от управленската си визия за 2007 -2011 г. Приоритети в нея са развитието на инфраструктурата в общината, растежа на икономиката и жилищното строителство. От инфраструктурните обекти кметът постави на първо място окончателното завършване на пречиствателната станция за питейни води и започването на строителството на тази за отпадните води на града. Приоритет ще бъде и изграждането на собствена пречиствателна станция за селата от сакарския край на общината – Изворово, Черепово, Дрипчево и Браница. В жилищното строителство ще пристъпим към изграждането на еднофамилни жилища в ромските квартали и преустройването на общежитието без стълбище в жилищен блок с 50-на апартамента за хора в нужда и млади семейства, каза Лисков. Той говори още за обособяването на две икономически зони в Харманли, около бившето ДЗС и в гаровия район и цялостното им инфрастрктурно устройване. Доста конкретни начинания предвижда управленския проект за 2007-2011 г. и в другите области като социалната политика, здравеопазването, образованието и културата, спорта и туризма и подобряването на административните и информационни услуги от общината. Програмата ни най-малко е абстрактна и не съдържа общи положения, а конкретни направления за дейност, подчерта Лисков.
Присъстващият и на пресконференцията, и на срещата депутат Костадин Паскалев посочи четири причини, поради които Лисков трябва да бъде подкрепен за втория му мандат. Той е имал верен поглед към икономическото развитие и растеж на общината и свързаната с това трудова заетост; управлявал е разумно общинския бюджет, подобрил е инженерната структура в общината, направил е редица конкретни неща в социалната сфера, здравеопазването, образованието, културата. Паскалев подчерта факта, че градоначалникът е доказал, че може да усвоява средства от държавните фондове, което е друг голям плюс за по-нататъшното управление на общината.
В емоционално изказване на срещата в читалището областният председател на „Българска социалдемокрация“ Наско Нанев засвидетелства подкрепата си към кандидата за втори кметски мандат включително и от името на общинската организация на партията в Харманли с думите: “ С Лисков на предишните избори бяхме противници, но той спечели в една достойна и честна борба. За разлика от много други кметове той работи скромно и то не за следващото си преизбиране, а за бъдещето на Харманли. Такава позиция заслужава подкрепа“.
Не е имало логика Михаил Лисков да се обявява за независим кандидат, подкрепен от БСП, след като 4 години успешно е управлявал като кмет от левицата и всички го познават именно като такъв, бе отговорът на Минка Русева на журналистическо питане на пресконференцията за подобен вариант на кандидатурата на Лисков за втория мандат. Лидерът на социалистите отговори и какво ще бъде разпределението на местата за коалиционните партньори в листата за общински съветници. Тя каза още, че евентуални промени в сегашния управленски екип при евентуално спечелен втори мандат биха били нещо нормално.

Георги Николов
От Георги Николов август 27, 2007 07:29
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.