Мигрантският център край Пъстрогор си остава от „отворен“ тип

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 22, 2018 11:43

Мигрантският център край Пъстрогор си остава от „отворен“ тип

Министерският съвет взе решение да не преобразува Транзитния център край Пъстрогор от „отворен“ в „затворен“ тип. Като причина за това се изтъква ниския към момента миграционен натиск.
През 2016 година бе взето решение той да стане от „затворен тип“ За преустройството му бяха похарчени 2 240 400 лева. 90 на сто от парите бяха безвъзмездно отпуснати по грантовото споразумение, а останалите 10% от държавния бюджет. Със средствата бе издигната ограда с височина 5 метра. Събориха се старите ограждения и на тяхно място се издигнаха по-високи. Монтирани бяха видеонаблюдение и осветление, направен и външен паркинг. След израждането на стената започна вторият етап – ремонт и преустройство на вътрешни сгради, поставяне на охранителни решетки.
От средата на май Транзитният център край Пъстрогор е празен. В него не живее нито един мигрант. Причина за това е, че в момента тече обществена поръчка за доставка на готова храна за обитателите. До началото на юли се приемат оферти, а процедурата трябва да приключи до края на същия месец. Чак след това ще започне настаняването на хора.

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 22, 2018 11:43
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 283 015 преглеждания