Международна колоездачна обиколка затвори Международния път

Ива Вангелова
От Ива Вангелова септември 8, 2017 10:58

Международна колоездачна обиколка затвори Международния път

Акценти

  • Това е най-голямото колоездачно спортно събитие в страната

Свързани публикации

Състезателите от Международната колоездачна обиколка на България преминаха през Хасковска област на 7 и 8 септември. Те дойдоха от Гълъбово, преминаха през Симеоновград, а в Харманли бяха малко след 15:00 часа на 7 септември, по време на втория етап: Елена – Ивайловград.
Заради събитието движението по Международния път Е80 бе спряно за около 40 минути, защото бяха се образували три групи колоездачи, като от първата до последната дистанцията бе около 12 минути.
От Града на Белоногата, през Любимец, колоната се отправи към Ивайловград.
Там, в 14.00 ч. на 8 септември, беше даден стартаът на втория, предпоследен етап преди финала на 66-та обиколка на България. Заместник-кметът на община Ивайловград Красен Кръстев и Николай Панайотов отрязаха лентата с пожелания за попътен вятър на момчетата, които участваха в етапния кръг.
Официалната церемония по награждаването победителите на третия последен етап (Юг) се състоя на другия ден в Пловдив в 12:30 ч. Там присъства министърът на Младежта и спорта Красен Кралев, Николай Бояджиев – изпълнителен директор на „Макском“, които са генерален спонсор на събитието.
Тази година колоездачната обиколка на България беше два пъти по-голяма от миналата, благодарение на съвместното сътрудничество на Българския колоездачен съюз (БКС) и помощта на общините. Тя беше разделена на два етапа, с един ден почивка. Първата част беше проведена в северна България, а втората – в южна.
След края на всяка обиколка беше награждаването на крайното индивидуално класиране.
През 2016 година маршрутът на най-голямото колоездачно спортно събитие в страната беше от 897 км, а през 2017-та състезанието премина 1412 км.
Целта на БКС е за нов принос в родното колоездене както в национален, така и в международен план. С удължаване времето на обиколката и градовете домакини, БКС освен спортната страна на събитието иска да бъде показано и повече от българската култура, история, традиции и бит.

Ива Вангелова
От Ива Вангелова септември 8, 2017 10:58
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама