Местни творци се събраха на Литературна вечер

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 19, 2018 11:14

Местни творци  се събраха на  Литературна вечер

Литературна вечер на тополовградския клуб на поетите и писателите „Илко Карайчев” се превърна в значимо културно събитие в малкия сакарски град. Тя бе озаглавена „Творческа среща с тополовградски поети и писатели” и се състоя в библиотеката при читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894”. Водената от Софка Милушева програма достави естетическо удоволствие на присъствалите тополовградски творци и почитателите на творчеството им.
Имаше всичко в това събитие – разкази, очерци, есета, стихове и видеоматериал – всичко за Тополовград и неговите хора.
Александра Янчева и Силвия Атанасова от СХС „Сладкодумци” вдъхновени рецитираха стихове на поети от града. Бурни ръкопляскания предизвика 12–годишният Георги Божилов, който сам прочете своето есе „Криле и корени”.
Друго, „Завръщане към родното”, от ученичката София Димова, бе прочетено от водещата, поради отсъствието на авторката.
Виртуалният диалог „Посоки” от Пепа Ламбова, прочетен от Таня Стамова, новият очерк на писателя Иван Кукучев „Умна и силна българка от Тополовград просперира в САЩ”, емоционално прочетен от Димитрина Радева, предизвикаха сълзи в очите на присъстващите в залата, а след това бурни и радостни аплодисменти от тях за творците на словото от Тополовград.
В различни нюанси, но все с любов към родния град и край и неговите хора, звучаха стиховете на поетите Лиляна Зафирова, Митко Томов, Минка Топалова, Николай Дялков, Петко Илиев и Тонка Славкова. Не случайно в края на вечерта Красимира Ятакчиева, развълнувана, благодари емоционално на тополовградските творци за това, което правят в своите произведения за родния град, за родния край и за неговите хора.
Тя благодари на творците и от името на кмета на общината Божин Божинов, като поднесе и букет цветя на всеки от тях с пожелания за нави творчески успехи.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 19, 2018 11:14
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.