Местен жител дарява параклис на с. Българска поляна

Стоян Тонев
От Стоян Тонев април 23, 2016 15:48

Местен жител дарява параклис на с. Българска поляна

Акценти

  • Сакарско ехо, брой 16/1505, година LXXXI, година XIV, 22-28 април 2016

Свързани публикации

Младен Илиев, жител на Българска поляна дарява на своите съселяни православен параклис в центъра на селото. Това той прави на свой имот – зад сградата бившият ресторант на РПК, която сега също е негова.
Младен решил да направи това, след като видял, че изграденият Инициативен комитет за възстановяване на съществуващата църква години на ред не е могъл да се захване сериозно с това благородно и богоугодно дело, нито дори да довърши ремонта на камбанарията, единствена останала от някогашния православен храм. Начинанието, чието строителство върви с пълна сила от строителите на БКС ООД с директор Никола Димитров е вече почти готово като сграда. Предстои обаче още много работа по благоустрояването, ограждането и най вече по изписването на иконите за параклиса.
Младен вече се е договорил с известния тополовградски художник Иван Димитров да извърши това дело. Мечтата на дарителя на параклиса за поляновци Младен Илиев, който сам спонсорира всичко е параклиса да бъде готов за празника на Пресветата божия майка – Богородица и се надява това да стане факт.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев април 23, 2016 15:48
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 670 399 преглеждания