Месец март ще бъде изпълнен със събития за „Харманли на 510 години“

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 27, 2020 14:42

Месец март ще бъде изпълнен със  събития за „Харманли на 510 години“

През месец март предстоят важни събития, посветени на „Харманли на 510 години“, съобщават от Общината. На 1 март е отбелязването на българския празник Баба Марта с премиера на видеото „510 деца на Харманли създават жива мартеница-трикольор“.
Клуб „Възрожденец“, съвместно с Общината, организират празника „Сирни Заговезни“ в местността Трифончето същия ден от 17.30 часа.
Сред събитията през месец март е тържествената програма по повод 142-годишнината от Освобождението на България – 3 март. От 10:30 часа в църквата „Свети Атанасий“ ще започне тържествен молебен за преуспяването на града.
От 11:00 часа на Руския паметник учениците от НУ „Отец Паисий“ ще представят рецитал, след което всички граждани, политически партии и организации ще поднесат цветя. След приключване на това събитие празнично шествие ще стигне централния площад, където за първи път харманлийци ще имат възможност да се включат в общобългарската инициатива у нас и по света, наречена „Пробуждане с хоро“.
По повод месеца на жената хасковската поетеса Мариана Ангелова ще представи своята стихосбирка „Танц върху жарава“. На 4 март, сряда, от 17:30 часа в Културен център – Харманли. Гост-музикант ще бъде Дидо Дончев. Той ще представи най-популярните евъргрийни като поздрав за всички дами по повод наближаващия празник.
По традиция Община Харманли и кметството в село Бисер подготвят честване на празника Тодоровден на стадиона в село Бисер. Както всяка година ще бъдат осигурени парични награди и грамоти за победителите в Тодоровската кушия на 7 март, събота, от 10:30 часа.
Премиера на постановката „Вражалец“ ще открие честванията по повод 150-годишния юбилей на НЧ „Дружба – 1870“. Театралната трупа при читалището ще представи спектакъла си на 11 март, сряда от 18:00 часа.
На 26-ти ще бъде отбелязан “Деня на Тракия” с програма, организирана от Тракийски дружество „Бойко Чавдаров“. От 16:30 часа е поклонението с поднасяне на венци и цветя на бюст-паметника на Капитан Петко войвода, а от 17:30 часа в Културния център ще стартира програмата „Съдбата на тракийските българи“.
На 28 март Община Харманли приканва хората да се включат в най-голямата природозащитна инициатива „Часът на земята“. От 20:30 ч. до 21:30 ч. хората, които искат да подкрепят инициативата, ще трябва да изгасят осветлението в рамките на посочения час.

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 27, 2020 14:42
Напиши коментар

1 Коментар

  1. февруари 27, 18:21

    Ако 👑 Вирусът позволи.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама