Месец август бил най-зле за трафикантите на акцизни стоки

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 10, 2016 09:56

Месец август бил най-зле за трафикантите на акцизни стоки

Акценти

  • Иззети са цигари от 850 пътници, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос.

Свързани публикации

Най-много акцизни стоки, в сравнение с последните години, за задържали на Капитан Андреево през месец август. Това става ясно от тяхна справка, изпратена до медиите. През миналия месец те са конфискували общо 1 643 880 къса /82 194 кутии цигари/, 238 кг нарязан тютюн за пушене и ароматизиран тютюн за наргиле без акцизен бандерол.
Стоките са открити при щателни митнически проверки на леки коли, автобуси и товарни автомобили, влизащи в страната от Турция. На нарушителите са съставени 174 акта по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени акцизни стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи. От 850 пътници, с разписки са иззети безакцизни цигари, закупени от Турция, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос.
Един от по-по сериозните случаи е бил при проверка автомобил Ауди А6, с френска регистрация, влизащ в страната от Турция. Превозното средство е било управлявано от мъж, турски гражданин, пътуващ сам. Той заявил, че няма нищо за деклариране. При проверката се установило, че под предните и задните седалки и в кухината за резервната гума са укрити 560 кутии безакцизни цигари от марката „LM red label“.

При друг случай в същото укритие, мястото на резервната гума, е използвано за нелегално пренасяне на 94 кг ароматизиран тютюн за наргиле. Нарушителят е сръбски гражданин.

Снимка: Митници

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 10, 2016 09:56
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.