Месец август бил най-зле за трафикантите на акцизни стоки

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 10, 2016 09:56

Месец август бил най-зле за трафикантите на акцизни стоки

Акценти

  • Иззети са цигари от 850 пътници, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос.

Свързани публикации

Най-много акцизни стоки, в сравнение с последните години, за задържали на Капитан Андреево през месец август. Това става ясно от тяхна справка, изпратена до медиите. През миналия месец те са конфискували общо 1 643 880 къса /82 194 кутии цигари/, 238 кг нарязан тютюн за пушене и ароматизиран тютюн за наргиле без акцизен бандерол.
Стоките са открити при щателни митнически проверки на леки коли, автобуси и товарни автомобили, влизащи в страната от Турция. На нарушителите са съставени 174 акта по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени акцизни стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи. От 850 пътници, с разписки са иззети безакцизни цигари, закупени от Турция, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос.
Един от по-по сериозните случаи е бил при проверка автомобил Ауди А6, с френска регистрация, влизащ в страната от Турция. Превозното средство е било управлявано от мъж, турски гражданин, пътуващ сам. Той заявил, че няма нищо за деклариране. При проверката се установило, че под предните и задните седалки и в кухината за резервната гума са укрити 560 кутии безакцизни цигари от марката „LM red label“.

При друг случай в същото укритие, мястото на резервната гума, е използвано за нелегално пренасяне на 94 кг ароматизиран тютюн за наргиле. Нарушителят е сръбски гражданин.

Снимка: Митници

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 10, 2016 09:56
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.