„Медсестрата“ Райка мамила и в Гърция, преметнала църквата

Сакар нюз
От Сакар нюз август 21, 2017 01:54

„Медсестрата“ Райка мамила и в  Гърция, преметнала църквата

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 33/64 18 август – 7 септември 2017

Свързани публикации

Райка Пандилева, мнимата медицинска сестра от Ямбол, която предлага жилища и работа срещу сериозни суми, е мамила стотици хора не само в България, но и в чужбина, съобщи сайтът ПИК и уточнява, че сред тях са и висши църковни служители.
Преди време, когато работела в Атина, Пандилева отишла на откриването на българската църковна община и започнала редовно да посещава богослуженията. Съобщила, че е майка на отец Амвросий. Скоро заминала за България и оттам започнала да звъни, че е тормозена и трябва да се върне. Връщането в Атина било изцяло за сметка на църквата, разказва архимандрит Атанасий, протосингел на Западна и Средноевропейска Митрополия пред Би Ти Ви.
„Започнаха лъжите на леля Райка, че дъщеря ѝ е много болна, детето на дъщеря ѝ болно – “Помогнете ми, дайте ми пари, при което ние ѝ давахме“, разказа отецът. Лъжите продължили с месеци, а с тях растели и сумите, които давали на Пандилева. Ужилените от нея в чужбина са десетки, твърди архимандрит Атанасий, шокиран, че измамницата използва вярата и църквата.
„Вчера започнаха да ми звънят хора от Атина, останах с отворена уста, когато видях репортажа – тя отново използваше името на църквата, името на сина си, който е свещеник, и не мога да си представя на този човек какво му е в момента“, каза архимандритът.
Духовникът ще подаде жалба в полицията и призовава всички измамени да го направят. След излъчването на репортажа много хора, измамени от Пандилева, писаха в социалните мрежи. Много от тях са готови да свидетелстват срещу нея.

Райка Пандилева е на 63 г., от с. Устрем, сега живее в Ямбол. Майка е на йеромонах Амвросий, който отговаря за Тополовградското Архиерейство, обслужва част от него и който пред репортер на бТВ заяви , че не я е виждал от 10 години, не поддържа връзка с нея и че тя е клептоманка и измамница.

Снимка: ПИК

Сакар нюз
От Сакар нюз август 21, 2017 01:54
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар