„Медсестрата“ Райка мамила и в Гърция, преметнала църквата

Сакар нюз
От Сакар нюз август 21, 2017 01:54

„Медсестрата“ Райка мамила и в  Гърция, преметнала църквата

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 33/64 18 август – 7 септември 2017

Свързани публикации

Райка Пандилева, мнимата медицинска сестра от Ямбол, която предлага жилища и работа срещу сериозни суми, е мамила стотици хора не само в България, но и в чужбина, съобщи сайтът ПИК и уточнява, че сред тях са и висши църковни служители.
Преди време, когато работела в Атина, Пандилева отишла на откриването на българската църковна община и започнала редовно да посещава богослуженията. Съобщила, че е майка на отец Амвросий. Скоро заминала за България и оттам започнала да звъни, че е тормозена и трябва да се върне. Връщането в Атина било изцяло за сметка на църквата, разказва архимандрит Атанасий, протосингел на Западна и Средноевропейска Митрополия пред Би Ти Ви.
„Започнаха лъжите на леля Райка, че дъщеря ѝ е много болна, детето на дъщеря ѝ болно – “Помогнете ми, дайте ми пари, при което ние ѝ давахме“, разказа отецът. Лъжите продължили с месеци, а с тях растели и сумите, които давали на Пандилева. Ужилените от нея в чужбина са десетки, твърди архимандрит Атанасий, шокиран, че измамницата използва вярата и църквата.
„Вчера започнаха да ми звънят хора от Атина, останах с отворена уста, когато видях репортажа – тя отново използваше името на църквата, името на сина си, който е свещеник, и не мога да си представя на този човек какво му е в момента“, каза архимандритът.
Духовникът ще подаде жалба в полицията и призовава всички измамени да го направят. След излъчването на репортажа много хора, измамени от Пандилева, писаха в социалните мрежи. Много от тях са готови да свидетелстват срещу нея.

Райка Пандилева е на 63 г., от с. Устрем, сега живее в Ямбол. Майка е на йеромонах Амвросий, който отговаря за Тополовградското Архиерейство, обслужва част от него и който пред репортер на бТВ заяви , че не я е виждал от 10 години, не поддържа връзка с нея и че тя е клептоманка и измамница.

Снимка: ПИК

Сакар нюз
От Сакар нюз август 21, 2017 01:54
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.