Медалите на лекоатлетите се увеличават

Милена Митева
От Милена Митева октомври 14, 2016 10:27

Медалите на лекоатлетите се увеличават

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 21/ 14-20 октомври 2016 година

Свързани публикации

„Медалите на лекоатлетите от Харманли се увеличават.“ Това сподели Иван Еджиев, треньор в клуба. Най-малките възпитаниците на „Хеброс“ – Харманли, постигнаха още по-големи успехи на Националния стадион “Васил Левски” в столицата. Там състезателите от малкото градче взеха участие в XIV турнир “Децата на София”.
След като грабнаха 14 медала от „Тереза Маринова и приятели“, сега отборът се окичи с един медал повече от предишното състезание в столицата. След него децата и треньорът могат да се похвалят с 15 медала – 4 златни, 7 сребърни и 4 бронзови. Притежател на златно отличие стана Йоана Тръндева на 60 метра с 9,50 сек., което е най-добрият резултат в дисциплината 60 метра за тази възраст. Рая Милкова взе участие в надпревара „щафета 2×50 метра дете-родител“ заедно с баща си Борислав Милков. Мелиса Шабан в дисциплината бягане на 60 метра при момичетата отново бе отличена със злато.
Сребърни призове за 60 м бягане бяха дадени на Рая Милкова, Симона Георгиева и Станислав Колев. В щафета 2×50 бягаха Десислава Георгиева с баща си Георги Георгиев, а също така и баща и син Станислав и Деян Колеви.
При щафетата за девойки младша възраст Преслава Пачеманова, Николета Стоянова, Ивет Тодорова и Михаела Тодорова спечелиха бронзовите медали. Те показаха резултат от 57, 10 секунди.
„Доволен съм от представянето на всички състезатели. С големите не се бяхме подготвили специално за това състезание, но те изявиха желание да участват и заминаха с колегата ми. Това, което помогна на атлетите да постигнат резултатите, бяха занятията от летния лагер в Черноморец, където усвоявахме техники в спорта“, допълва Димитър Карамфилов.
За успехите на децата в това състезание принос има Митко Русев, който помогна в осигуряването на превоза на лекоатлетите до столицата.
В националния турнир в столицата се включиха над 400 млади състезатели от цяла България.

Най-малките състезатели на „Хеброс“, родени през 2006 година и по-малки  са завоювали 34 медала от трите състезания през тази година.

Милена Митева
От Милена Митева октомври 14, 2016 10:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 263 794 преглеждания