Медалите на лекоатлетите се увеличават

Милена Митева
От Милена Митева октомври 14, 2016 10:27

Медалите на лекоатлетите се увеличават

„Медалите на лекоатлетите от Харманли се увеличават.“ Това сподели Иван Еджиев, треньор в клуба. Най-малките възпитаниците на „Хеброс“ – Харманли, постигнаха още по-големи успехи на Националния стадион “Васил Левски” в столицата. Там състезателите от малкото градче взеха участие в XIV турнир “Децата на София”.
След като грабнаха 14 медала от „Тереза Маринова и приятели“, сега отборът се окичи с един медал повече от предишното състезание в столицата. След него децата и треньорът могат да се похвалят с 15 медала – 4 златни, 7 сребърни и 4 бронзови. Притежател на златно отличие стана Йоана Тръндева на 60 метра с 9,50 сек., което е най-добрият резултат в дисциплината 60 метра за тази възраст. Рая Милкова взе участие в надпревара „щафета 2×50 метра дете-родител“ заедно с баща си Борислав Милков. Мелиса Шабан в дисциплината бягане на 60 метра при момичетата отново бе отличена със злато.
Сребърни призове за 60 м бягане бяха дадени на Рая Милкова, Симона Георгиева и Станислав Колев. В щафета 2×50 бягаха Десислава Георгиева с баща си Георги Георгиев, а също така и баща и син Станислав и Деян Колеви.
При щафетата за девойки младша възраст Преслава Пачеманова, Николета Стоянова, Ивет Тодорова и Михаела Тодорова спечелиха бронзовите медали. Те показаха резултат от 57, 10 секунди.
„Доволен съм от представянето на всички състезатели. С големите не се бяхме подготвили специално за това състезание, но те изявиха желание да участват и заминаха с колегата ми. Това, което помогна на атлетите да постигнат резултатите, бяха занятията от летния лагер в Черноморец, където усвоявахме техники в спорта“, допълва Димитър Карамфилов.
За успехите на децата в това състезание принос има Митко Русев, който помогна в осигуряването на превоза на лекоатлетите до столицата.
В националния турнир в столицата се включиха над 400 млади състезатели от цяла България.

Най-малките състезатели на „Хеброс“, родени през 2006 година и по-малки  са завоювали 34 медала от трите състезания през тази година.

Милена Митева
От Милена Митева октомври 14, 2016 10:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.