„Мечо Пух” посвети патриотично тържество за Празника на Харманли

Сакар нюз
От Сакар нюз май 16, 2016 11:12

Под надслова „Харманли – история, любов и светлина” премина патриотичното тържество на група „Мечо Пух” от ОДЗ “Ален мак”, посветено на празника на родния ни град.
Децата предварително си бяха избрали ден, в който заедно с педагозите си Величка Димитрова и Милена Ганчева посетиха Кервансарая, Гърбавия мост, Изворът на Белоногата и Историческия музей. Своята екскурзия из забележителностите на града малчуганите завършиха в църквата „Свети Атанасий” и я запаметиха с множество фотоси, които изпълниха презентациите по песните и стиховете им на детския празник.
Педагогът Славина Атанасова изработи музикалната визия на всички презентации, които съпровождаха песните, танците и словото на малките артисти през цялото тържество. То започна с непреходната „Песен на Българката” на Петър Чернев, в изпълнение на ДВГ „Щастливци”. Всички останали песни бяха част от творчеството на музикалния педагог на ОДЗ „Ален мак” Петя Карабакалова. Звучаха „Обичам те, България”, „Харманли”, а по най–новата песен „Родино” мечопуховците представиха танц на мажоретки. Върху съпровода на звънкия кавал на харманлийския композитор Ангел Жеков, госпожа Милена Ганчева рецитира част от поемата „Изворът на Белоногата”.
Децата изпълниха етюд, свързан с преданието за Гергана и Никола. После танцуваха пайдушко хоро по народната песен „Рано ранила Гергана”. Последвалата презентация за известните харманлийци с принос в националната ни култура, изведе имената на артисти, музиканти, поети, композитори и видни харманлийски таланти. Децата напомниха и обобщиха с песента „Корен от Сакара”, че където и да иде човек, винаги се връща при своите корени в родното си място и дом. С изпълнението на песента „Аз съм българче” малките певци потвърдиха своята национална принадлежност. И завършиха тържествения си концерт с химна на ОДЗ ”Ален мак”.
Детското тържество беше силен творчески спектакъл, възпитаващ в родолюбие, обич и каляващ българския дух на подрастващите.

Сакар нюз
От Сакар нюз май 16, 2016 11:12
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 258 401 преглеждания