Мажоретният състав на Симеоновград закри сезона с много награди

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 24, 2018 18:36

Мажоретният състав на Симеоновград закри сезона с много награди

Мажоретният състав от НУ „Отец Паисий“ – Симеоновград, закриха сезона с много спечелени награди. Тази година те взеха участие в осмото издание на фестивала на мажоретните състави „Слънчева Бесапара“ – Пазарджик. Едновременно с него за първи път в България се проведе Европа Грнад При по мажоретен спорт към Международната федерация, която е със седалище Прага.
Те се наредиха на престижни места в Европа Гранд При. Равносметката е следната:
– 1-во място в категория 100 метра при „Марш парад Пом-пон кадети“
– 2-ро място в категория „Пом-пон“ група кадети;
– 3-то място в категория „Пом-пон Мини“, формация кадети – от Национален мажоретен фестивал „Слънчева Бесапара“;
– 2-ро място в категория „Пом-пон“ група;
4-то място в категория „Пом-пон Мини“ – формация;
4-то място за Венелина Шишманова в категория „Соло пом-пон“ и 6-то място за Марая Халачева в същата категория.
През тази учебна година мажоретките са с наполовина подновен състав от начинаещи деца, повечето от които – първокласнички.
Децата и тяхната ръководителка – Гергана Димитрова, са изключително горди и щастливи от представянето си. „Имайки предвид трудностите, които съпътстваха подготовката ни – заболяване на някои деца от варицела през последния месец, разболяване на дете, което не успя да пътува за състезанието, а това неминуемо наложи бърза смяна на движения и позиции в танците в последния момент, децата се представиха геройски, за което им благодаря от сърце! Благодаря на родителите им за доверието и разбирането! Благодаря и на директора на нашето училище – Светлана Стоева, която отново застана зад нас и осигури разноските по пътуването и престоя ни!“ – казва развълнуваната ръководителка.
Седмица преди участието в Пазарджик, мажоретният състав се яви и на областен форум на ученическите клубове за извънкласна дейност – Димитровград, където спечели 1-во място в категория „Танци“ и индивидуално отличие – медал – за активното участие на малката мажоретка Марая Халачева.
От Димитровград за НУ „Отец Паисий“ спечелиха награди и другите две групи за извънкласна дейност, които се явиха: 1-во място за театрална трупа „Ние, врабчетата“ с ръководител Виолета Иванова и 2-ро място за новаторство в областта на танца за група за детска йога с ръководител Антоанета Добрикова.

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 24, 2018 18:36
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.