Мажоретният състав на Симеоновград закри сезона с много награди

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 24, 2018 18:36

Мажоретният състав на Симеоновград закри сезона с много награди

Мажоретният състав от НУ „Отец Паисий“ – Симеоновград, закриха сезона с много спечелени награди. Тази година те взеха участие в осмото издание на фестивала на мажоретните състави „Слънчева Бесапара“ – Пазарджик. Едновременно с него за първи път в България се проведе Европа Грнад При по мажоретен спорт към Международната федерация, която е със седалище Прага.
Те се наредиха на престижни места в Европа Гранд При. Равносметката е следната:
– 1-во място в категория 100 метра при „Марш парад Пом-пон кадети“
– 2-ро място в категория „Пом-пон“ група кадети;
– 3-то място в категория „Пом-пон Мини“, формация кадети – от Национален мажоретен фестивал „Слънчева Бесапара“;
– 2-ро място в категория „Пом-пон“ група;
4-то място в категория „Пом-пон Мини“ – формация;
4-то място за Венелина Шишманова в категория „Соло пом-пон“ и 6-то място за Марая Халачева в същата категория.
През тази учебна година мажоретките са с наполовина подновен състав от начинаещи деца, повечето от които – първокласнички.
Децата и тяхната ръководителка – Гергана Димитрова, са изключително горди и щастливи от представянето си. „Имайки предвид трудностите, които съпътстваха подготовката ни – заболяване на някои деца от варицела през последния месец, разболяване на дете, което не успя да пътува за състезанието, а това неминуемо наложи бърза смяна на движения и позиции в танците в последния момент, децата се представиха геройски, за което им благодаря от сърце! Благодаря на родителите им за доверието и разбирането! Благодаря и на директора на нашето училище – Светлана Стоева, която отново застана зад нас и осигури разноските по пътуването и престоя ни!“ – казва развълнуваната ръководителка.
Седмица преди участието в Пазарджик, мажоретният състав се яви и на областен форум на ученическите клубове за извънкласна дейност – Димитровград, където спечели 1-во място в категория „Танци“ и индивидуално отличие – медал – за активното участие на малката мажоретка Марая Халачева.
От Димитровград за НУ „Отец Паисий“ спечелиха награди и другите две групи за извънкласна дейност, които се явиха: 1-во място за театрална трупа „Ние, врабчетата“ с ръководител Виолета Иванова и 2-ро място за новаторство в областта на танца за група за детска йога с ръководител Антоанета Добрикова.

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 24, 2018 18:36
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 109 996 преглеждания