Мъж удуши с перде 69-годишния си съсед заради пари

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 22, 2018 08:24

Мъж удуши с перде 69-годишния си съсед заради пари

Самотно живеещ мъж бе намерен мъртъв в дома си в Тополовград от работещи по ремонт в двора му на 20 юли сутринта. Те са отишли да довършат рампата, по която стопанина на къщата,  намираща се на ул. „Капитан Петко войвода” да може да се придвижва свободно с инвалидната си количка ,и го намeрили бездиханен в леглото му. Повикали личния му лекар, но той още от пръв поглед заявил, че случая не е за него, а за полицията и съдебна медицина. Обадили се на МВР, откъдето веднага дошъл екип. Те установили, че в дома на мъртвия човек е проникнато след счупване на прозорец от задната, северна страна на къщата. Започнали бързи процесуално-следствени действия, дошли специалисти от Хасково. В резултат на това се стигнало до разкриването на извършителя на жестокото престъпление над 69-госишния Коста Д. Костов ,
Това е 39-годишния негов съсед Христо С. Василев, който живее през една къща по надолу по улицата. Отначало той категорично отказвал да признае, но по-късно под тежестта на направените разкрития и открити доказателства им казва, че е удушил съседа си с перде, което свалил от прозореца и което, заедно с част от 1 000 лв., приготвени за плащане на ремонта, са намерени в дома му.
По данни на съседи на двамата, Христо, който е почти постоянно безработен, често е ходел при възрастния човек. Има информация, че му е поискал пари назаем, които Коста отказал и два дни по-късно във фаталната нощ счупил прозореца, влязъл в къщата и след скарване е задушил домакина. Уплашил се, избягал и по-късно се върнал да вземе парите и пердето. Съседи разказаха, че Коста много тежко е преживял ампутацията на левия си крак поради заболяване от диабет, но напоследък, явно свиквайки с мисълта, че така ще се живее занапред, доста живнал и започнал да преустройва дома си за този начин на живот – като инвалид.
Къщата, в която живее, хубава, неголяма и добре поддържана. Живее сам, тъй като дъщеря му е в Тополовград. Наглеждали го роднини и съседи, а за храната му са се грижили от Домашния социален патронаж в града.
Ямболската окръжна прокуратура е повдигнала обвинение срещу Христо Ст. Василев по чл. 115 от НКИ за умишлено убийство, за което при доказване на вината може да получи от 10 до 20 години затвор.
Първоначално бе задържан за 72 часа, а на 24 юли Окръжният съд в Ямбол реши той да остане за постоянно в ареста.
Решението на съда подлежи на обжалване пред Апелативния съд в Бургас.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 22, 2018 08:24
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама