Мъж получи условна присъда за укриване на бежанци

Милена Митева
От Милена Митева ноември 3, 2018 08:20

Мъж получи условна присъда за укриване  на бежанци

Мъж от Харманли получи условна присъда за укриване на бежанци. М.М.А бе изправен пред Районния и бе осъден на 1 година и 6 месеца.
Той бе признат за виновен затова, че през месец май на 2016 година с цел да набави за себе си имотна облага противозаконно е подпомагал на С.С.А., А.М.А. и Д.М.А, чрез осигуряване на имот на ул.“Акация“ №2 в Харманли. Там били укрити от властите 24 бежанци от афганистански произход.
Съдия Ива Гогова постанови М.М.А да заплати в полза на държавата направените по делото разноски. Те са 38.31 лв., а по сметка на РС-Харманли и сумата от 26.63 лв. – разноски за вещо лице.
Осъденият ще трябва плати още 200 лв. за адвокатско възнаграждение за предоставената му правна помощ.
Ако лицето се прояви в период от 3 години, той отново ще се изправи пред съда за нова присъда, която ще бъде прибавена към наложеното му сега наказание „Лишаване от свобода” за срок от 1 година и 6 месеца.

Димитровградски полицаи заловиха 14 мигранти в микробус. Задържани за 24 часа са четирима харманлийци, обвинени в каналджийство. Автомобилът е бил спрян до село Крепост, а шофьорът не е искал да излезе от него. Наложило се е да го изкарат със сила.

Милена Митева
От Милена Митева ноември 3, 2018 08:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама