Мъж получи условна присъда за укриване на бежанци

Милена Митева
От Милена Митева ноември 3, 2018 08:20

Мъж получи условна присъда за укриване  на бежанци

Мъж от Харманли получи условна присъда за укриване на бежанци. М.М.А бе изправен пред Районния и бе осъден на 1 година и 6 месеца.
Той бе признат за виновен затова, че през месец май на 2016 година с цел да набави за себе си имотна облага противозаконно е подпомагал на С.С.А., А.М.А. и Д.М.А, чрез осигуряване на имот на ул.“Акация“ №2 в Харманли. Там били укрити от властите 24 бежанци от афганистански произход.
Съдия Ива Гогова постанови М.М.А да заплати в полза на държавата направените по делото разноски. Те са 38.31 лв., а по сметка на РС-Харманли и сумата от 26.63 лв. – разноски за вещо лице.
Осъденият ще трябва плати още 200 лв. за адвокатско възнаграждение за предоставената му правна помощ.
Ако лицето се прояви в период от 3 години, той отново ще се изправи пред съда за нова присъда, която ще бъде прибавена към наложеното му сега наказание „Лишаване от свобода” за срок от 1 година и 6 месеца.

Димитровградски полицаи заловиха 14 мигранти в микробус. Задържани за 24 часа са четирима харманлийци, обвинени в каналджийство. Автомобилът е бил спрян до село Крепост, а шофьорът не е искал да излезе от него. Наложило се е да го изкарат със сила.

Милена Митева
От Милена Митева ноември 3, 2018 08:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.