Мъж от Нова надежда на съд заради шамар на лекарка

Сакар нюз
От Сакар нюз януари 7, 2015 09:25

Мъж от Нова надежда на съд заради шамар на лекарка

Стоян Костадинов от хасковското село Нова надежда, който нападна лекарка в Медицински център „Св. Елисавета“ – Раковски, в средата на декември отива на съд. Това съобщиха днес от районната прокуратура в Пловдив, откъдето са внесли обвинителен акт в съда. Стоян Костадинов, който се укриваше в Симеоновград, е привлечен като обвиняем за лека телесна повреда според чл. 130, ал. 2 от НК, изразяваща се в травматичен оток и кръвонасядане в окосмената част на главата, които са причинили болка и страдание без разстройство на здравето. Стоян Атанасов Костадинов, заедно със съпругата си Елена и майка й Иванка отишли с автомобил до центъра за неотложна помощ в Раковски, където били посрещнати от д-р Божидара Пеевска. Поводът за посещението бил, че малолетното дете на обвиняемия глътнало препарат за пране. Дежурният лекар – д-р Пеевска се опитала да обясни на посетителите, че детето се нуждае от спешна промивка в токсикологията в Пловдив, но те настоявали тя лично и веднага да извърши манипулацията. При възникналия скандал в медицинския център по отношение на д-р Пеевска били отправени обиди и заплахи от страна на обвиняемия и близките му, а Костадинов ударил шамар в лявата половина на главата на д-р Пеевска, като я нарекъл „Мръсна пияница!“.

Обвинението предвижда наказание до три години лишаване от свобода. От прокуратурата съобщиха, че са събрани всички възможни доказателства относно извършеното деяние.

По делото са извършени множество следствени действия, включително разпити на дванадесет свидетели, съдебна медицинска експертиза, извършено е разпознаване и са приложени множество писмени материали.

Сакар нюз
От Сакар нюз януари 7, 2015 09:25
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.