Мъж благодари на медици, върнали го към живота

Милена Митева
От Милена Митева ноември 13, 2019 07:11

Мъж благодари на медици, върнали го към живота

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, #40/169, 1-7 ноември 2019 г.

Свързани публикации

„Доктори от Харманли водят сериозна борба за здравето на пациентите си“, сподели 70-годишният Тончо Тончев. Мъжът от село Смирненци каза, че благодарение на специалистите от болницата е жив. Той изказва благодарности на медицинските лица от Харманли, подчертавайки имената на доктор Тончева, Ованесян, Илиева и Петкова.
„В много населени места се постъпва с небрежно отношение към местните болници, а ние си ги имаме и благодарение на лекарите в тях успяваме да съществуваме“, каза той.
Пенсионерът обясни, че на 15 срещу 16 юли е получил остър миокарден инфаркт.
„Обадих се на бърза помощ, за да ми окажат първа помощ. Докараха ме в отделението на бърза помощ, превозиха ме в Хасково в Кардиологично отделение, ръководено от д-р Голов. Там бе сформиран екип, ръководен от д-р Стамболийски, който ми направи коронарографията и още на операционната маса аз усетих, че съм жив“, допълват думите му.
След проведеното лечение докторите изписали пациентът, като са го предупредили, че след около месец ще получи втори такъв критичен, понеже е имал още два кръвоносни съда с крайна степен на запушване.
Само след месец за втори път този мъжът попада в ръцете на лекарите, а лечението му протича успешно.
При третото му приемане в болница, картината била критична. Мъжът изпаднал в клинична смърт, заради което се наложила да го интубират. „Екипът, начело с д-р Тончева, към която искам да изразя най-голяма благодарност, организира да ме транспортират до Хасково за коронарография, с която всички кръвоносни съдове са ми почистени и аз съм жив“, завършва щастливо разказа си Тончо Тончев.

Милена Митева
От Милена Митева ноември 13, 2019 07:11
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.