Масирано присъствие на 4 служби в един ден в село Радовец

Стоян Тонев
От Стоян Тонев февруари 16, 2017 08:00

Масирано присъствие на 4 служби в един ден в село Радовец

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 6/37, 10-16 февруари 2017

Свързани публикации

На 3 февруари село Радовец изглеждаше като обсадено от всякъде. През този ден присъстваха представители на ГД БОП, РУ „Полиция” – Тополовград, Гранична полиция и Социални грижи. Всяка служба бе по свои задачи, но по съвпадение всички в един ден.
От БОП бяха заели всички стаи в сградата на кметството, в които водеха интензивни разпити на местни жители, във връзка със заловените преди около два месеца четирима жители на граничното село с голямо количество хероин пред голям МОЛ в Ямбол, както и по други прояви във връзка с незаконно преминаване на границата.
От РУ „Полиция” пък бяха избрали този ден да съставят и разнасят актове за различни законови нарушения.
Патрулиращите от Гранична полиция извършваха ежедневния си обход по границата и в селата около нея във връзка с охраната й.
От Социални грижи бяха дошли за анкетиране на жители на селото във връзка със Закона за социално подпомагане и правилника за приложението му. Промените в него влязоха в сила от януари тази година, според които за подаване на молби за различни социални подпомагания вече е необходимо да се вписва настоящия, а не постоянния адрес на местоживеене. Това е давело до объркване на молби на социално слаби граждани и за да им помогнат и решат проблема, социалните работници посетиха тези хора на място за анкета и оказване на помощ.

35 кг. хероин бяха открити в къща в тополовградското село Радовец, съобщават от МВР. Специализираната операция е проведена на 21 декември, като в нея са участвали служители на ГДБОП, подпомогнати от областните дирекции на МВР в Сливен, Ямбол и Хасково.
Акцията е проведена след двумесечно наблюдение, осъществено от служителите на ГДБОП и колегите им от териториалния сектор на дирекцията в Сливен. Те са влезли в дирите на престъпна група, която се е опитвала да продаде 40 кг. хероин.
Първото количество от 5 кг., е заловено в момента на предлагането му на паркинга на голяма търговска верига в Ямбол. На място са задържани четирима мъже, съпричастни към престъпната дейност. Дрогата е открита в автомобила на дилъра. След това са открити и 35-те кила в Радовец.
Иззетият наркотик е с много висока чистота, близо 60%. По цени на съдебната система стойността е около 2 млн. лв., а при улично разпространение цената е многократно по-висока.
Общо 22 претърсвания и изземвания са извършени само за 36 ч. Един от задържаните е от Ямбол, а другите трима – от с. Радовец. Те са обвинени за разпространение на наркотици. Трима от четиримата обвиняеми вече са осъждани.
Задържаният хероин е бил предназначен за вътрешния пазар. Това е рекордно количество от този вид дрога, открито в жилище.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев февруари 16, 2017 08:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.