Масирано присъствие на 4 служби в един ден в село Радовец

Стоян Тонев
От Стоян Тонев февруари 16, 2017 08:00

Масирано присъствие на 4 служби в един ден в село Радовец

На 3 февруари село Радовец изглеждаше като обсадено от всякъде. През този ден присъстваха представители на ГД БОП, РУ „Полиция” – Тополовград, Гранична полиция и Социални грижи. Всяка служба бе по свои задачи, но по съвпадение всички в един ден.
От БОП бяха заели всички стаи в сградата на кметството, в които водеха интензивни разпити на местни жители, във връзка със заловените преди около два месеца четирима жители на граничното село с голямо количество хероин пред голям МОЛ в Ямбол, както и по други прояви във връзка с незаконно преминаване на границата.
От РУ „Полиция” пък бяха избрали този ден да съставят и разнасят актове за различни законови нарушения.
Патрулиращите от Гранична полиция извършваха ежедневния си обход по границата и в селата около нея във връзка с охраната й.
От Социални грижи бяха дошли за анкетиране на жители на селото във връзка със Закона за социално подпомагане и правилника за приложението му. Промените в него влязоха в сила от януари тази година, според които за подаване на молби за различни социални подпомагания вече е необходимо да се вписва настоящия, а не постоянния адрес на местоживеене. Това е давело до объркване на молби на социално слаби граждани и за да им помогнат и решат проблема, социалните работници посетиха тези хора на място за анкета и оказване на помощ.

35 кг. хероин бяха открити в къща в тополовградското село Радовец, съобщават от МВР. Специализираната операция е проведена на 21 декември, като в нея са участвали служители на ГДБОП, подпомогнати от областните дирекции на МВР в Сливен, Ямбол и Хасково.
Акцията е проведена след двумесечно наблюдение, осъществено от служителите на ГДБОП и колегите им от териториалния сектор на дирекцията в Сливен. Те са влезли в дирите на престъпна група, която се е опитвала да продаде 40 кг. хероин.
Първото количество от 5 кг., е заловено в момента на предлагането му на паркинга на голяма търговска верига в Ямбол. На място са задържани четирима мъже, съпричастни към престъпната дейност. Дрогата е открита в автомобила на дилъра. След това са открити и 35-те кила в Радовец.
Иззетият наркотик е с много висока чистота, близо 60%. По цени на съдебната система стойността е около 2 млн. лв., а при улично разпространение цената е многократно по-висока.
Общо 22 претърсвания и изземвания са извършени само за 36 ч. Един от задържаните е от Ямбол, а другите трима – от с. Радовец. Те са обвинени за разпространение на наркотици. Трима от четиримата обвиняеми вече са осъждани.
Задържаният хероин е бил предназначен за вътрешния пазар. Това е рекордно количество от този вид дрога, открито в жилище.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев февруари 16, 2017 08:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.