Масажът – празник за тялото и душата

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 28, 2018 07:09

Масажът – празник за тялото и душата

Акценти

  • Безкрайно разнообразни и с различно действие са масажите в зависимост от силата на натиска е ефектът, който търсите.

Свързани публикации

Приглушена светлина. Тиха и уютна стая, в която едва долавяш акордите на релаксираща музика, смесена с природните звуци от пенлив ручей, чуруликащи горски птици или капчици дъжд.
И всичко това е само малка част от обстановката, в която ще ви посрещнат ако си подарите онова, от което имате най-много нужда след стресиращото ежедневие, грижите за дома или проблемите в работата. Душата ви отдавна копнее за поне час, който да бъде само ваш. Час, в който ще забравите за всичко и всички, час, в който важната ще сте само вие, защото сте го заслужила. И ако поне веднъж в месеца не си позволите удоволствието, наречено масаж никога няма да разберете какво означава наистина пълно отпускане – на тялото и на умът ви.
Още древните египтяни и вавилонци използвали масажни техники. Чрез тях индийците придавали гъвкавост и пластичност на тялото, за да овладеят Камасутра, а гърците съчетавали масаж и спорт, за да поддържат мускулите си.
Това е и една от най-приятните процедури, които притежават и физиотерапевтичен ефект. Той активизира и собствените защитни сили на организма, стимулира лимфната система, спомага за освобождаването на токсините от организма. Но може би най- важното последствие от него остава премахването на стреса, напрежението и умората. Забелязали ли сте колко често самото докосване на някои ни действа успокояващо? Е, подобно е и действието на масажа. Лошото само е, че в днешния високо технологичен свят много от нас подценяват действието на човешкия допир.
Безкрайно разнообразни и с различно действие са масажите в зависимост от силата на натиска е ефектът, който търсите. Няколко, обаче са най-разпространените и масово практикувани в България.
Масажът с мед е сред най-търсените, тъй като действието му е благотворно за организма на всеки от нас. Той представлява оригинална лечебна методика, която се използва с цел да се извлекат ненужните и токсични вещества през кожата на човека. За тази цел се използва пчелен мед, който се нанася върху кожата на тялото и чрез специфични масажни похвати се извличат вредните токсини задържали се в подкожните тъкани на човешкото тяло. Ефектът от масажирането с ръце на намазания с пчелен мед гръб е „изсмукване“ и „изпомпване“ от тъканите на тялото на натрупаните с години токсини.
Точковият масаж се изпълнява по рефлекторните точки на мускулите, които предизвикват болка. Натискът с пръсти дезактивира болезнените точки напълно и намалява усещането за болка. Масажът трябва да бъде изпълнен задължително от кинезитерапевт, запознат в детайли с това кои точки на тялото за кои системи на организма отговарят.
Масажът с горещи камъни е едно удоволствие, което трябва да си доставите поне веднъж в живота, тъй като усещането е неповторимо, но за съжаление в България той е все още значително по-скъп. При него се използва вулканичен базалт, нагрят при температура 50- 60 градуса С. Върху определени точки на гърба се поставят нагрятите камъни и така топлината ускорява отпускането на мускулите, което осигурява пълна релаксация. През това време масажистите се съсредоточават върху точките на ходилата, което допълнително отпуска цялото ви тяло.
Тайландският „Foot” масаж – е древен метод, с който чрез палци и пръсти се стимулират над 7500 нервни окончания по всяко стъпало.
Така нареченият Класически масаж е най-често предпочитан от клиентите на кинезитерапевти. При него се използват методите за леко натискане, разтриване и изглаждане, като всичко това се прави с различни ароматни масла и кремове.
Рефлексологичния масаж се използва най-често за премахване на главобол. При него се масажират рефлекторните точки, разположени по ходилата и китките на ръцете и свързани с останалите части от тялото. Той възстановява мускулните функции без пряк масаж върху проблемната област.
И въпреки, че не спада точно към масажите шоколадовата терапия е най-търсената и съответно предлагана в различните салони. Процедурата започва с лимонов пилинг на цялото тяло, съставен от минерални соли и лимонов екстракт, който почиства кожата от горния слой мъртви клетки. Едновременно ревитализира, овлажнява и подхранва кожата. Процедурата се извършва със специална шоколадова смес, приготвена от какао на прах, бадемово и какаово масло. Какаото съдържа естествени антиоксиданти, които оказват благоприятно въздействие върху цялото тяло.
И когато следващият път отново решите, че масажът е нещо, без което може да минете нека ви кажем само, че 5-минутният масаж оказва върху организма ни по-голямо влияние от 20 минутна почивка, а работоспособността на уморените мускули нараства от 3 до 7 пъти.

Източник: rozali.com

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 28, 2018 07:09
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.