Мартенска вечер събра ценителите на поезията и евъргрийни

Милена Митева
От Милена Митева март 9, 2020 11:02

Мартенска вечер събра  ценителите на поезията  и евъргрийни

Музикално-поетична вечер по повод месеца на жената се състоя в Културния център на Харманли. Събитието се състоя в сряда, 4 март.
На него поетесата Мариана Ангелова представи стихосбирката си „Танц върху жарава“ под съпровода на китара от Диан Дончев – Дино рок.
Мариана Ангелова е родена в града на мечтите – Димитровград. Нейният житейски път продължава към Хасково, където тя осъществява свои мечти чрез семейството и работата си в областта на здравеопазването. Завършила е Медицински университет София и журналистически факултет на СУ „Св. Св. Климент Охридски“. В момента работи като медицински представител във фармацевтична фирма.
Поетесата е човек, който обича да пътува и да се докосва до непознати места в различни държави. Впечатленията ѝ и съдбите на хората там я вдъхновяват да напише голяма част от своите стихове.
“Вълнението да се докосваш до древната история на земята, до тайните на великите творци, оставили ярка диря след себе си, раждат и първите й куплети.
Шест от нейните стихотворения намират място в алманаха за съвременни български автори –„Думите“, както и в списанието „Южно утро. Нейните стихове са забелязани и от списание „Литературен свят“. Книгата й е част от Конгресната библиотека във Вашингтон“, сподели в представянето си за автора Тамер Халил, част от екипа на Културен център – Харманли.
Пред аудиторията Мариана Ангелова бе представена и като човек, който поддържа страст към латино танците. Тази нейна черта се отразява и в заглавието на дебютната ѝ книга „Танц върху жарава“, която е в памет на младата художничка Христина Христова, илюстрациите на която оживяват в книгата.
На музикално-поетичната вечер присъстващите бяха докоснати от стиховете на авторката. Тя накара голяма част от тях да се пренесат там, където са били или там където мечтаят да отидат.
Любителите на поезията имаха възможност да си закупят книгата и да запечатат спомена с автограф.
Събитието бе организирано от Община Харманли и на него присъстваха кметът Мария Киркова, зам.-кметът Валентина Димулска, жители и гости на града.

Милена Митева
От Милена Митева март 9, 2020 11:02
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.