Мария Киркова: „Харманли има бъдеще!“

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 27, 2015 16:25

Мария Киркова: „Харманли има бъдеще!“

Акценти

 • Наводненията, безработицата, липсата на инвестиции и разкриване на нови работни места, лошата инфраструктура, са част от проблемите на общината
 • Няма да има масови уволнения, а професионалистите в ОбА ще бъдат в екипа ми

Свързани публикации

Госпожо Киркова, какво Ви накара да участвате в надпреварата за кмет на община Харманли на предстоящите местни избори?
Родена съм в Харманли и съм убедена, че човек тежи на мястото си.  Обичам родния си град и силно вярвам в добротата на хората, в желанието им за промяна, но истинска! Да бъда кандидат за кмет на Харманли е най-голямото предизвикателство в професионалния ми живот до момента. Макар че политиката не е от любимите ми професии, поех тази отговорност, след като получих доверието и подкрепата на ПП ГЕРБ, за което им благодаря. Още по-голяма увереност ми дадоха всички, които изявиха готовност да станат част от моя екип за изборите и съм сигурна, че това ще е най-добрият отбор, защото младите хора са основната част от него.

Харманли има шанса да бъде управляван от жена за първи път. Какъв кмет ще бъдете?
Уверявам ви, че Харманли ще бъде в добри ръце. Преди всичко ще бъда себе си. Уважаваща хората и професионализма им. Това, че съм жена, не мисля че е минус. Жената е майка и тя създава красотата и уюта в дома си, а защо да не подреди и града си? А когато има и енергията, отговорността и честността, проблемите се решават по-лесно и поставените цели се постигат. Ще ви припомня един интересен факт. Знаете ли, че първата жена кмет в България, Мара Джукелова, управлявала Ямбол още в далечната 1945 г. – 1948 г., е била учителка в Харманли. Вярвам, че моята кандидатура идва в точния момент, и от ноември 2015 г. Харманли ще има шанса, както казахте, да бъде управляван от жена.

Скромността е качество, което противоречи на популярността. Притежавате първото, а Ви липсва второто, а според мен то е необходимо за спечелването на изборите. Как ще намерите баланса?
Не мисля, че трябва да ги противопоставяме. Ако човек има лични качества, но не ги афишира, а делата му говорят много повече от думите, това се забелязва. Добре е по този начин да бъдеш популярен. Когато си скромен, това не означава непременно, че не си уверен в себе си и не можеш да  отстояваш позициите си.

Какви ще бъдат първите стъпки, ако спечелите изборите и станете кмет на Община Харманли?
За да можем да подредим правилно приоритетите си, трябва да направим анализ на това, което заварваме в Община Харманли. Ревизия на изпълнение на бюджет 2015 г. – приходна и разходна част,  и подготовка на бюджет 2016 г. Аз и моят екип имаме програма, чрез която вярваме, че ще осигурим инвестиции за Харманли, които ще създадат нови работни места и ще задържат младите хора тук. Защото бъдещето на всяко населено място е гарантирано само с присъствието на младите хора в него. Като харманлийка, за мен тук е най-красивото и най-милото място в България, затова вече имам план как да обновим и запазим това, което имаме като природна даденост и исторически паметници.

В Община Харманли работят много хора, ще бъдат ли част от екипа Ви или ще бъдат сменени с други от вашата политическа партия?
Жалки са твърденията на опонентите ми, че ако стана кмет, цялата   общинска администрация ще излезе на борсата.  Хората, които в момента работят в Община Харманли и са професионалисти в  работата си, задължително ще бъдат част от екипа. За мен е важно да се изпълняват  качествено и в срок поставените задачи, защото предстои много работа. Ще привличаме креативни и амбициозни млади кадри, които имат идеите и хъса да превърнат Харманли в града от своите мечти. За да постигнем целите, които сме си поставили, е необходимо да намерим баланса между енергията на младите и опита на добрите администратори.

Кои според Вас са най-сериозните проблеми на Харманли?
Няма да ги подреждам по-важност, защото всеки един от тях е много сериозен:
наводненията, безработицата, липсата на инвестиции и разкриване на нови работни места, лошата инфраструктура, липсата на спортни площадки и многофункционални зали, детски площадки, паркове за отдих и развлечения, безводието по селата, битовите кражби, скоростните гонки по улиците на града. Но община Харманли освен проблеми има и големи възможности, които трябва да бъдат правилно използвани.

В каква посока ще бъдат насочени усилията Ви?
Програмата ни за управление на Харманли е амбициозна и ни предстои много работа. Едно от основните ни усилия, ще бъде насочено в използването на възможностите за Еврофинансиране чрез сформиране на компетентен екип и създаване на работеща организация за максимално усвояване на средства от европейските фондове.

Ако бъдете избрана за кмет, какъв искате да бъде Харманли след 4 години?  
Най-красивия и зелен град, в който младите хора да намерят смисъла да се върнат и останат  тук. Харманли има бъдеще.

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 27, 2015 16:25
Напиши коментар

13 коментара

 1. Vasilka Toneva ноември 3, 09:51

  Напълно нормално е да се подмени част от администрацията.

  Отговори на този коментар
 2. селския падар юли 28, 08:55

  Добри идеи ама коментарите пак по българси.Пак уволняват!Абе наежени властолюбчета има по целия свят.Хаиде като минат изборите тогава уволнявайте- не се га че ставате смешни – ПАК като на миналите избори да не ВИ смачкат фасона.

  Отговори на този коментар
  • Терзиев юли 28, 11:57

   Никой не говори за смачкване на фасони и тем подобни!Става въпрос,че сегашното управление на Община Харманли и политиката,която се води досега в продължение на тези три мандата е пагубна за Общината!Целта е да се сформира нов екип от млади хора с образование и квалификация,които не зависят от разни партийни централи!Също така трябва и пълна оптимизация на щатовете в Общината и подмяна на всички тези партийни кадри от партията майка!Ето затова става въпрос!

   Отговори на този коментар
   • Gruicho юли 29, 14:05

    От една партия майка – на друга партия майка предлагате доколкото разбрах хахахаххах – абе да става врътка хахахахха

    Отговори на този коментар
  • JORKATA ноември 3, 11:02

   Въртят ,сучат все до асфалт и площадки стигат,толкова съм им силиците!Къде са тези млади и кадърни хора?Всичко по читаво отдавна напусна града!Останаха въпитаниците на Хасковсият ПУЦ,пардон филиал на УННС…..с тях ще сътвори ЧУДЕСА!Те предизборните обещания в повечето случаи си остават обещания……Когато открият 200-300 нови работни места,може и да ми променят мнението…..за сега ги виждам като асфалтаджии,с 2-3 детски площадки за разкош….Паркове за отдих и спортни зали на този етап има достатъчно …..хора няма,хора….ВЪРНЕТЕ ГИ,ДЕ!

   Отговори на този коментар
 3. Терзиев юли 27, 19:52

  Прочетох вашето интервю още в петък,когато на пазара беше вестника!Всичко,което сте си поставили са добри пожелания за нашия град!Трябва конкретна стратегия с набелязани приоритети върху, които вие и вашият екип ще работите за просперитета на нашия град!Просто приятелски съвет към вас:искате ли да успеете в бъдеще като Кмет трябва всички служители в Общината да гледат и мислят в една посока.ето защо трябва тотална чистка в Общината.Трябват млади и образовани хора,които искат и имат желание да работят за успеха на този град!Желая ви успех в тази трудна задача!

  Отговори на този коментар
 4. баста юли 27, 19:35

  съкращение със 70% щата на общината,тези компютри по стайчетата да не се използват за фейса и скайп,а по предназначение/ако имат подходяща грамотност/,21 век сме,1 човек с подходящи знания и квалификация и добър компютър -може да върши работата на 100 „каки“,развяващи тоалетчетата из общината.Срамота,и в столична община имат по-малко назначени!

  Отговори на този коментар
  • Vasilka ноември 3, 09:46

   Страхотно е раздут щата на обкщинската администрация.То не бяха дирекций,отдели,предприятия и каквото се сетиш.И на всичките тези дейности има началници,това е пълно безумие.

   Отговори на този коментар
 5. Gero юли 27, 18:55

  Добре го казваш за някой неща, но администрацията в общината знаете че се казва- МОМИЧЕТАТА НА КЪСМЕТА! Още ли щеги куткате и галите?Еее чеще има наши се знае но по кротко.

  Отговори на този коментар
  • харманли юли 28, 10:20

   Жената каза,че ще остави само истинските администратори ,които си вършат работата.С една дума ще остави само кадърните,а не тези които са пълнеж.

   Отговори на този коментар
   • veso юли 28, 11:51

    Даа тези които сенагаждат по бързичко според кой е на власт,бързо минават от една партия към друга.

    Отговори на този коментар
    • Странно юли 28, 23:56

     Ако знаеш колко си прав Весо. Поне половината от хората на Арнаудов изкараха три мандата с Лисков и поне според мен ще има да карат и още, дори ако дойде Киркова на власт. Причината не е в това, че са кадърни – то си личи по резултатите, а в това, че са нагаждачи и лесно сменят окраската. То у нас принципно е така.

     Отговори на този коментар
  • JORKATA ноември 3, 11:08

   Да бе,да ….нали ако намали щата на общината ще я изнесат на балон!Ще подмини тук таме, някоя селска пръчка с друга и това ще да е!То без това общината е основният работодател. в града!

   Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

 • 9 471 249 преглеждания