Малките неща с голям жест към нуждаещите се

Милена Митева
От Милена Митева август 19, 2017 12:13

Малките неща с голям жест към нуждаещите се

“Сакарнюз“ стартира кампания за събиране на пластмасови капачки. Идеята е те да бъдат предадени на фирма, която ги изкупува, а с парите от тях да се подпомогне нуждаещ се човек. В подобни инициативи досега се закупуват инвалидни колички за деца и ковьози за новородени бебета. Ето защо и медията реши да се включи в подобна кауза.
Капачките ще се събират на улица “Янко Сакъзов” № 3. Всеки, който иска да подкрепи начинанието, може да го направи всеки дан в редакцията и през целия ден и на 9 септември след 9:00 часа в парк „Димана Данева“, където ще се проведе фестивала „На хармана”, на щанда на медията.
„Сакарнюз“ допълнително ще информира какво се случва с инициативата и кой ще бъде подпомогнатият човек в нужда.

Капачките имат предимство пред останалите пластмасови отпадъци, че са по-лесни за транспорт и съхранение. Какво е необходимо да знаем, ако решим да събираме капачки. Те се приемат само в някои от по-големите пунктове, които изкупуват и други пластмаси. Цената им не се различава съществено от другите видове и може да очаквате цени от 20 до 40 стотинки на килограм, който заема обем около 5 литра.

Милена Митева
От Милена Митева август 19, 2017 12:13
Напиши коментар

2 Коментара

  1. Гери август 22, 13:03

    Всеки ден ли се приемат капачки

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама