Малките артисти от ТС „Антракт“ събират аплодисменти и от други градове

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 6, 2019 20:57

Малките артисти от ТС „Антракт“  събират аплодисменти и от други градове

След успешната си премиера и дебют на сцената на читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894“, с постановката „Приключения опасни със герои сладкогласни“, малките артисти от театралния състав „Антракт“ зарадваха публиката и в други градове. Първият им гастрол бе в Болярово, на 7 май, където зрителите станаха на крака и ги връщаха четири пъти на бис.
След тази изява изненадващо за ръководителя и режисьор на Студията Росен Пурлантов, е дошла поканата като официален гост на първото издание на международния фестивал за куклен и площаден театър „Арлекино и Марионета“ в Созопол от 14 до 16 юни.
Участието на този професионален форум е голяма чест за „Антракт“, които се оказаха в компанията на българските професионални трупи. Във фестивала участваха още театрите „Ателие 313“, „Сириус“ към ОКИ ДК „Красно село“ – София, „Ариел“, театрална къща „Мариета и Марионета“, всички от сферата на куклено – театралното изкуство.
Акцент в програмата в Созопол бе гостуването на майстора на Комедия дел Арте – известният италиански режисьор Карло Бозо, творец с над 2000 спектакъла в различни театри по света.
Постановката на тополовградските деца е изгледана с интерес и възнаградена с аплодисменти от актьорите от Държавния куклен московски театър. „А самият Карло Бозо гледа, цъка, чуди се, снима и поздравяви децата за труда им, всеотдайността им и актьорските попадения,“ споделя режисьорът..
Следващата изява на младата театрална трупа бе в Любимец. Там след спектакъла публиката се качи на сцената за снимки и автографи. Домакините от читалище „Братолюбие“ дариха на тополовградчани любимчански дини, големи колкото почти колкото тях.
Сега на театралната група предстоят гастроли в Хасково, Харманли, Димитровград, Ивайловград, Симеоновград, Свиленград и едно представление наесен в Тополовград. Росен Пурлантов, ръководителят на „Антракт“ благодари искрено на дарителите, спомогнали за досегашните изяви на студията: Панайот Казаков, Иван Увалиев, Тенчо Тенев, Стоян Тумбалов Атанас Баев, Ивон (от заведението „Чадъра“) и се надява успешните изяви на младите таланти да продължат.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 6, 2019 20:57
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама