Малките артисти от ТС „Антракт“ събират аплодисменти и от други градове

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 6, 2019 20:57

Малките артисти от ТС „Антракт“  събират аплодисменти и от други градове

След успешната си премиера и дебют на сцената на читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894“, с постановката „Приключения опасни със герои сладкогласни“, малките артисти от театралния състав „Антракт“ зарадваха публиката и в други градове. Първият им гастрол бе в Болярово, на 7 май, където зрителите станаха на крака и ги връщаха четири пъти на бис.
След тази изява изненадващо за ръководителя и режисьор на Студията Росен Пурлантов, е дошла поканата като официален гост на първото издание на международния фестивал за куклен и площаден театър „Арлекино и Марионета“ в Созопол от 14 до 16 юни.
Участието на този професионален форум е голяма чест за „Антракт“, които се оказаха в компанията на българските професионални трупи. Във фестивала участваха още театрите „Ателие 313“, „Сириус“ към ОКИ ДК „Красно село“ – София, „Ариел“, театрална къща „Мариета и Марионета“, всички от сферата на куклено – театралното изкуство.
Акцент в програмата в Созопол бе гостуването на майстора на Комедия дел Арте – известният италиански режисьор Карло Бозо, творец с над 2000 спектакъла в различни театри по света.
Постановката на тополовградските деца е изгледана с интерес и възнаградена с аплодисменти от актьорите от Държавния куклен московски театър. „А самият Карло Бозо гледа, цъка, чуди се, снима и поздравяви децата за труда им, всеотдайността им и актьорските попадения,“ споделя режисьорът..
Следващата изява на младата театрална трупа бе в Любимец. Там след спектакъла публиката се качи на сцената за снимки и автографи. Домакините от читалище „Братолюбие“ дариха на тополовградчани любимчански дини, големи колкото почти колкото тях.
Сега на театралната група предстоят гастроли в Хасково, Харманли, Димитровград, Ивайловград, Симеоновград, Свиленград и едно представление наесен в Тополовград. Росен Пурлантов, ръководителят на „Антракт“ благодари искрено на дарителите, спомогнали за досегашните изяви на студията: Панайот Казаков, Иван Увалиев, Тенчо Тенев, Стоян Тумбалов Атанас Баев, Ивон (от заведението „Чадъра“) и се надява успешните изяви на младите таланти да продължат.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 6, 2019 20:57
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.