Малки танцьори от Харманли станаха „Любимци на публиката“ в Първомай

Ива Вангелова
От Ива Вангелова юни 3, 2017 12:04

Малки танцьори от Харманли станаха  „Любимци на публиката“ в Първомай

Децата от танцовия състав при детска градина „Ален мак“ – Харманли, се завърнаха с диплом „Любимци на публиката“. Те участваха в Празника на фолклорния танц „Хайде на хорото” в Първомай. Той се проведе на 27 май, а стартът на събитието бе даден от харманлийските танцьори. Те завладяха публиката със своето изпълнение и си заслужиха приза.
Това бе първата изява на танцовия състав на голяма сцена извън града, но те не се притесниха и успяха да покажат, на какво ги е научил техният хореограф Виолета Желева.
Макар че нямаха осигурен общ превоз до Първомай, родителите направиха всичко възможно тази незабравима емоция на голямата сцена да се осъществи и заведоха децата си сами до там.
Фолклорният празник на хорото в този град се провежда за седма поредна година и в него взеха участие над 200 самодейци от цялата страна. Журито бе съставено от професионалисти в областта си, взискателни и с голям опит от журиране в национални конкурси. Председател бе фолклористът проф. Георг Краев, а негови помощници в оценяването бяха докторите по хореография и асистенти в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив – Димо Енев и Светлана Станева.
След изявата на всички участници, празникът продължи с голям концерт на народната певица Поли Паскова и още много хореография на танцьорите от ансамбъл „Чинари”.

Ива Вангелова
От Ива Вангелова юни 3, 2017 12:04
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.