Малки танцьори от Харманли станаха „Любимци на публиката“ в Първомай

Ива Вангелова
От Ива Вангелова юни 3, 2017 12:04

Малки танцьори от Харманли станаха  „Любимци на публиката“ в Първомай

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 22 /53, 2-8 май 2017

Свързани публикации

Децата от танцовия състав при детска градина „Ален мак“ – Харманли, се завърнаха с диплом „Любимци на публиката“. Те участваха в Празника на фолклорния танц „Хайде на хорото” в Първомай. Той се проведе на 27 май, а стартът на събитието бе даден от харманлийските танцьори. Те завладяха публиката със своето изпълнение и си заслужиха приза.
Това бе първата изява на танцовия състав на голяма сцена извън града, но те не се притесниха и успяха да покажат, на какво ги е научил техният хореограф Виолета Желева.
Макар че нямаха осигурен общ превоз до Първомай, родителите направиха всичко възможно тази незабравима емоция на голямата сцена да се осъществи и заведоха децата си сами до там.
Фолклорният празник на хорото в този град се провежда за седма поредна година и в него взеха участие над 200 самодейци от цялата страна. Журито бе съставено от професионалисти в областта си, взискателни и с голям опит от журиране в национални конкурси. Председател бе фолклористът проф. Георг Краев, а негови помощници в оценяването бяха докторите по хореография и асистенти в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив – Димо Енев и Светлана Станева.
След изявата на всички участници, празникът продължи с голям концерт на народната певица Поли Паскова и още много хореография на танцьорите от ансамбъл „Чинари”.

Ива Вангелова
От Ива Вангелова юни 3, 2017 12:04
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 864 710 преглеждания