Малки кудисти показаха дух по време на национален шампионат

Милена Митева
От Милена Митева октомври 28, 2017 19:56

Малки кудисти  показаха дух по време  на национален шампионат

С два медала се завърнаха двамата бойци на „Будо” от Националния шампионат. Той се проведе на 14 октомври, събота, в Мадан и на него присъстваха състезатели от десет клуба от цялата страна.
Златото за Харманли бе завоювано от Алекс Огнянов. Той се състезава при осем годишните спортисти. Това не е първата му награда. През април месец, тази година, стана първенец и на Републикански шампионат в Поморие. В Мадан на финала се изправи срещу съгражданина си Николай Семерджиев, който стана втори.
Клуб „Будо” участва с двама състезатели на този шампионат. Тъй като учебно–тренировъчнят процес тази година започна по-късно, а състезанието подрани, това попречи участници да заминат за надпреварата.
Състезанието бе организиран от Българската кудо федерация и град Мадан.
Следващото ще бъде в София в края на месец ноември. Там клубът от Хармани ще участва и с по-големи възрастови групи. „Надявам се състезателите да се подготвят добре”, сподели Сенсей Господин Бабамов.

Състезанията за децата са с по-облекчен правилник с цел да няма травматизъм. Основна идея е малките бойци да изучават техническите похвати и да подготвят психиката си като състезатели в по-напреднала възраст.

Милена Митева
От Милена Митева октомври 28, 2017 19:56
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.