Малки и големи в плен на най-новата мания – покемони

Милена Митева
От Милена Митева юли 30, 2016 08:55

Малки и големи в плен на най-новата мания – покемони

Площади, паркове, улици и магазини в Харманли, Свиленград, Любимец се напълниха с покемони.
Ако сте от малцината, които все още не са чули за новата покемон мания, можем да я обобщим само с две думи – виртуална реалност. Малки и големи отвъд океана, в Европа и Азия не спират да преследват, за да „заловят“ с телефоните си едни малки симпатични сини, розови или червени човечета, които се крият сред заобикалящата ни среда.
Благодарение на играта Pokemon GO абсурдните гледки по улиците стават все повече – много често могат да се видят пре-димно млади хора, които ходят като хипнотизирани, заболи погледи в смартфоните си.
В Градската градина на Харманли и по доста обекти в центъра има покемони. Когато стигнат до някой от тях, на самата игра се появява покемонът, с който трябва да се бият и да го хванат. По този начин се получават точки, които помагат да се премине на по-високо нивото.
„Първите си Покемони хванах в областта на Градската градина. Имам най-различни Покемони, но сме в по-малък град и така те не са толкова силни и не дават достатъчно точки. Затова и аз съм все още на 6-то ниво“, сподели тринадесет годишната Тиана Димитрова.
„Според мен хората, трябва да бъдат по-внимателни, когато играят. Виждала съм деца, които карат в средата на пътя колело без ръце и играят играта. Това е наистина опасно! Тя е създадена, за да може хората да се забавляват. Не трябва да стават инциденти заради нея. Аз и приятелите ми внимаваме и се движим по тротоара и не излизаме на пътя, за да хванем някой покемон! Мисля, че и другите хора трябва да бъдат по-внимателни. По телевизията дават много инциденти, именно станали заради играта!“, допълва момичето.
„Един покемон се хваща за около 30 секунди, след като стигнеш до него. Хващали сме някъде около 15 покемона на ден. Един път вървяхме по тротоара и изведнъж на пътя ни се появи той, но ние не го уловихме, за да може да намерим друг. Имам много други приятели, които не харесват играта и я мислят за безинтересна и смешна, но на мен ми харесва и затова я играя! “, хвали се Тити.
„Играя играта от няколко седмици и съм уловила около 80 покемона и съм почти на седмо ниво“, сподели тринадесет годишната Александра Александрова.
Според нея възрастните хора играят, защото е забавна и ги кара да се движат до различни места, за да вземат различни покемони. „Независимо на колко години си, е много интересно“, допълва тинейджърката.
“Аз имам около десетина познати възрастни, които са запалени по играта и когато не могат да си уловят даден покемон, аз им помагам!“, разказва Алекс.
Играта кара хората да вършат смешни действия за околните, които не я играят.
Продавачка разказва как група младежи нахълтали в магазина й, за да уловят покемон след което напуснали обекта.
41-годишният Стратия Генев сподели за Сакарнюз, че най-странното място, на което е улавял покемон, е на бензиностанция. Той играе играта от 15 дни от чисто любопитство, но около него също има доста запалянковци на неговата възраст.

Pokémon Go  е безплатна за игра за мобилни устройства, базирана на местоположението и разширена реалност, разработена от Niantic и публикувана от Покемон. Стартира през юли 2016 г. за IOS и Android устройства. Играта позволява на играчите да улавят, да водят битки и да тренират виртуални същества, наречен покемони (Pokémon), които се появяват на екрана на устройството, като че в реалния свят и са виртуално положени навсякъде в реални градове и населени места по света. Това се случва благодарение съвместни използване на GPS и камерата на мобилното устройство (телефон и/или таблет). Играта е безплатна, въпреки че подкрепя покупки в приложението на допълнителни геймплей елементи.
Внимание! Ако играеш Pokemon Go – Google с камерата, която се ползва от играта – ще сканира дома ти и, а след това може да продава снимки от жилището ти на някого.
Като основно доказателство бе даден фактът, че заради открадната информация, стойността на Nintendo е нараснала с 8 милиарда долара.

Милена Митева
От Милена Митева юли 30, 2016 08:55
Напиши коментар

2 Коментара

 1. # юли 31, 01:37

  Самите наши свят и живот са виртуална реалност, които пък са създадени от други виртуални реалности.

  Отговори на този коментар
 2. Mr.Realistic юли 31, 01:25

  И все пак радвайте се, че са измислили игра която ги кара да излезнат навън и да видят забележителностите в града им , игра която ги кара да изминат по няколко километра пеш на ден!
  Аз мисля, че играта не е лоша и това, че събира децата навън по улиците и парковете е много по-добре отколкото да стоят в тях и да играят на Лиги, Доти и Warcraft-и

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама