Малки и големи деца ще се забавляват с различни събития на своя празник

Милена Митева
От Милена Митева май 31, 2018 09:38

Малки и големи деца ще се забавляват с различни събития на своя празник

Акценти

  • В Харманли на връх празника от 17,00 часа на откритата сцена в парк "Градска градина" сдружение „Бизнесът за Харманли“ и НЧ “Харманли – 2001“ организират безплатни игри и забавления, съчетани с песни, танци и щури изненади.

Свързани публикации

Денят на детето – 1 юни, е повод в Харманли, Тополовград, Любимец, Свиленград и Ивайловград да се организират различни събития.
Харманли
В Харманли на връх празника от 17,00 часа на откритата сцена в парк „Градска градина“ сдружение „Бизнесът за Харманли“ и НЧ “Харманли – 2001“ организират безплатни игри и забавления, съчетани с песни, танци и щури изненади. Събитието е по проект „Читалищен пъзел – FRESH BE’at Harmanli“.
Община Харманли и комплекс „Приказките“ организират друго мероприятие. То ще започне в 18,00 часа в градината на ресторанта. Там аниматор ще посреща и занимава децата, които ще бъдат почерпени със сладолед.
За желаещите да присъстват е организиран и транспорт. Автобусът ще тръгне в 18,00 часа от сградата на ОбА – Харманли, а връщането ще бъде след приключване на събитието.
Тополовград
В Тополовград за празника ще има две детски прожекции, от 10,00 и от 12,00 часа в големия салон на читалището.
Любимец
В Любимец за празника са организирани два турнира – по футбол и волейбол. Те ще започнат в 14,00 часа в спортна зала „Марица“.
За любителите на киното от 16,00 часа ще стартира прожекция на детски филм.
Свиленград
В Свиленград тържествата за 1 юни започнаха от 28 май. На връх празника от 9,30 ч. в детските градини „Слънце“ и „Снежанка“ ще се състоят тържества. В тях ще има изпращане на подготвителна група в първи клас. В същия час в Детска градина „Детелина“ ще има презентация за ,,Денят на детето“ и забавни състезателни игри на трева и рисунка на тема ,,Слънчево детство“.
В 10,00 часа деца от СУ „Д-р П. Берон“ ще бъдат на Средновековна крепост в с. Мезек, където ще има парад на хвърчилата за 1а клас, щафетни игри, рисунки на асфалт, забавни игри, приказни герои, дискотека за 1, 2, 3 и 4 клас.
По това време в Детска градина „Радост“ програмата предвижда народни подвижни игри в двора на детската градина и почерпка на децата с торта. В „Зорница“ ще има празник, на който възпитаниците ще кажат „Добре дошли са всички деца, записани за първа група“. В ОУ „Христо Ботев“, с. Левка, ще има детски спортен празник с децата от подготвителните групи и учениците от 1 до 4 клас.
Ивайловград
В Ивайловград Националният младежки тракийски събор „Илиева нива – Ден на тракийското дете“ ще се проведе на 2 юни, събота, когато от 10,00 часа ще започне тържеството за патронния празник на СУ „Христо Ботев” – Ивайловград, пред бюст-паметника на Христо Ботев в двора.
От 11,00 часа до 13,00 часа в Градината на Общински исторически музей ще се състои „Магическо шоу” с аниматор за малки и пораснали деца. От 10:00 до 13:00 часа програмата включва посещение на етнографска сбирка в кв. “Лъджа”. Посетителите ще могат да се запознаят отблизо с историята на Кукеровден, с маските на кукерите, как се изработват, каква е символиката им; ще могат да разгледат уредения експозиционен център за родова памет, разказващ за завръщането на малоазийските българи, чиито потомци днес живеят в града на средновековната крепост Лютица.
От 12,00 – 14,00 часа в програмата е включено посещение на етнографска сбирка в с. Свирачи.
В НЧ „Пробуда 1914”, клон Свирачи, посетителите ще могат да изтъкат своя кърпа на стан, да плетат кръгове от царевична шума, да се научат как се избива мляко в бурило и ще имат възможността да дегустират традиционен зелник.
От 11,00 до 15,00 часа в Детски център на открито „Детство мое” ще има забавни игри с аниматор
От 14,00 до 16,30 часа в градината до Исторически музей ще започнат изяви на тракийски групи – рецитали, песни, танци. В Арт-работилничка могат да се включат всички желаещи да изработват и рисуват.
Следва поднасяне на венци и цветя пред паметните плочи на Капитан Петко войвода и Яни Попов в Ивайловград (намират се в центъра).
От 17,30 часа е полагането на венци и цветя пред паметника-костница на в. Черни рид. От 18,00 часа ще има посещение на музейна експозиция и полагане на цветя пред паметника на Капитан Петко войвода в с. Плевун, а от 19,00 часа е началото на честванията на Мемориалния комплекс „Илиева нива”. Там ще има панихида за упокой на душите на загиналите тракийски деца, полагане на венци и цветя и тържествена проверка – заря.

снимка: Интернет

Милена Митева
От Милена Митева май 31, 2018 09:38
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.