Малки и големи деца ще се забавляват с различни събития на своя празник

Милена Митева
От Милена Митева май 31, 2018 09:38

Малки и големи деца ще се забавляват с различни събития на своя празник

Акценти

  • В Харманли на връх празника от 17,00 часа на откритата сцена в парк "Градска градина" сдружение „Бизнесът за Харманли“ и НЧ “Харманли – 2001“ организират безплатни игри и забавления, съчетани с песни, танци и щури изненади.

Свързани публикации

Денят на детето – 1 юни, е повод в Харманли, Тополовград, Любимец, Свиленград и Ивайловград да се организират различни събития.
Харманли
В Харманли на връх празника от 17,00 часа на откритата сцена в парк „Градска градина“ сдружение „Бизнесът за Харманли“ и НЧ “Харманли – 2001“ организират безплатни игри и забавления, съчетани с песни, танци и щури изненади. Събитието е по проект „Читалищен пъзел – FRESH BE’at Harmanli“.
Община Харманли и комплекс „Приказките“ организират друго мероприятие. То ще започне в 18,00 часа в градината на ресторанта. Там аниматор ще посреща и занимава децата, които ще бъдат почерпени със сладолед.
За желаещите да присъстват е организиран и транспорт. Автобусът ще тръгне в 18,00 часа от сградата на ОбА – Харманли, а връщането ще бъде след приключване на събитието.
Тополовград
В Тополовград за празника ще има две детски прожекции, от 10,00 и от 12,00 часа в големия салон на читалището.
Любимец
В Любимец за празника са организирани два турнира – по футбол и волейбол. Те ще започнат в 14,00 часа в спортна зала „Марица“.
За любителите на киното от 16,00 часа ще стартира прожекция на детски филм.
Свиленград
В Свиленград тържествата за 1 юни започнаха от 28 май. На връх празника от 9,30 ч. в детските градини „Слънце“ и „Снежанка“ ще се състоят тържества. В тях ще има изпращане на подготвителна група в първи клас. В същия час в Детска градина „Детелина“ ще има презентация за ,,Денят на детето“ и забавни състезателни игри на трева и рисунка на тема ,,Слънчево детство“.
В 10,00 часа деца от СУ „Д-р П. Берон“ ще бъдат на Средновековна крепост в с. Мезек, където ще има парад на хвърчилата за 1а клас, щафетни игри, рисунки на асфалт, забавни игри, приказни герои, дискотека за 1, 2, 3 и 4 клас.
По това време в Детска градина „Радост“ програмата предвижда народни подвижни игри в двора на детската градина и почерпка на децата с торта. В „Зорница“ ще има празник, на който възпитаниците ще кажат „Добре дошли са всички деца, записани за първа група“. В ОУ „Христо Ботев“, с. Левка, ще има детски спортен празник с децата от подготвителните групи и учениците от 1 до 4 клас.
Ивайловград
В Ивайловград Националният младежки тракийски събор „Илиева нива – Ден на тракийското дете“ ще се проведе на 2 юни, събота, когато от 10,00 часа ще започне тържеството за патронния празник на СУ „Христо Ботев” – Ивайловград, пред бюст-паметника на Христо Ботев в двора.
От 11,00 часа до 13,00 часа в Градината на Общински исторически музей ще се състои „Магическо шоу” с аниматор за малки и пораснали деца. От 10:00 до 13:00 часа програмата включва посещение на етнографска сбирка в кв. “Лъджа”. Посетителите ще могат да се запознаят отблизо с историята на Кукеровден, с маските на кукерите, как се изработват, каква е символиката им; ще могат да разгледат уредения експозиционен център за родова памет, разказващ за завръщането на малоазийските българи, чиито потомци днес живеят в града на средновековната крепост Лютица.
От 12,00 – 14,00 часа в програмата е включено посещение на етнографска сбирка в с. Свирачи.
В НЧ „Пробуда 1914”, клон Свирачи, посетителите ще могат да изтъкат своя кърпа на стан, да плетат кръгове от царевична шума, да се научат как се избива мляко в бурило и ще имат възможността да дегустират традиционен зелник.
От 11,00 до 15,00 часа в Детски център на открито „Детство мое” ще има забавни игри с аниматор
От 14,00 до 16,30 часа в градината до Исторически музей ще започнат изяви на тракийски групи – рецитали, песни, танци. В Арт-работилничка могат да се включат всички желаещи да изработват и рисуват.
Следва поднасяне на венци и цветя пред паметните плочи на Капитан Петко войвода и Яни Попов в Ивайловград (намират се в центъра).
От 17,30 часа е полагането на венци и цветя пред паметника-костница на в. Черни рид. От 18,00 часа ще има посещение на музейна експозиция и полагане на цветя пред паметника на Капитан Петко войвода в с. Плевун, а от 19,00 часа е началото на честванията на Мемориалния комплекс „Илиева нива”. Там ще има панихида за упокой на душите на загиналите тракийски деца, полагане на венци и цветя и тържествена проверка – заря.

снимка: Интернет

Милена Митева
От Милена Митева май 31, 2018 09:38
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама