Малки и големи атлети от “Хеброс” жънат успехи из страната

Милена Митева
От Милена Митева май 13, 2017 16:50

Малки и големи атлети от “Хеброс” жънат успехи из страната

Малки и големи атлети от клуб “Хеброс“ продължават да жънат успехи из страната. През изминалата седмица те взеха участие в три състезания, от които завоюваха много отличия.
В четвъртък, 4 май, на турнира „Григор Христов“, София, при юноши и девойки старша възраст, Димитър Господинов и Илия Сивков заслужиха два медала. Господинов стана шампион в дисциплината тласкане на гюле с личен резултат 12.96 м. Съотборникът му Сивковпък бе вицешампион в скока на дължина с 6.88 метра.
Ден след това отборът на ОУ “Иван Вазов“ и този на СУ “Неофит Рилски“ представиха града на ученическите игри в Стара Загора, където се класираха за финалите в Сливен.
„И двата отбора бяха убедителни в представянето си на 100 метра и на скоковете“, сподели Иван Еджиев един от треньорите в клуба.
Дисциплините, в които спортистите взеха участие, са 400 метра, 800 метра гладко бягане, висок и дълъг скок, тласкане на гюле и щафета.
Тимът на СУ„Неофит Рилски“ взе участие и на 200 метра гладко бягане, тъй като са в по-голяма възрастова група.
Във всяка дисциплина имаше двама представители от всеки отбор.
Отборите от Харманли са шампиони за девети път на ученическите игри по лека атлетика.
Триумфът на лекоатлетите на „Хеброс“ продължи и на 7 май, неделя.
Спортистите на Димитър Карамфилов извоюваха тринадесет медала от НДАИ „Атлетиката търси таланти“ в София. Седем златни, два сребърни и четири бронзови отличия пристигнаха в Града на Белоногата.
Златен медал има Божидар Саръбоюков. Той взе участие в скок дължина при спортисти 2004 година и постигна 4.86 м. „Това е и личен резултат за спортиста“, обясни треньорът.
Станислав Колев също има първо място за скок дължина при родените през 2006 година. С успеха от 4.55 м спортистът също направи личен резултат.
Със злато се гордее и Симона Георгиева. Тя се състезава при родените през 2007 година в дисциплината гладко бягане.
„Конкуренцията бе огромна. Участваха около 40 деца“, констатира Карамфилов.
На щафета 4 x 50 метра в отбора за златото допринесоха Станислав Колев, Ерсин Хаджьхалим. Божидар Саръбоюков и Серкан Шабан.
„Нашите спортисти бяха с голяма преднина пред останалите отбори“, радва се треньорът.
През родените през 2005 година Стела Гешева грабна бронзов медал за скок на дължина. Тя също е сред състезателите, направили личен резултат с 4.31 м.
Серкан и Ерсин са на второ и трето място при 200 метра.
„И осемте участници се класираха за финалния турнир на 10 юни. На него ще бъдат Ивет Тодорова, Анелия Асенова, Симона Георгиева, Божидар Саръбоюков, Станислав Колев, Стела Гешева, Серкан Шабан и Ерсин Хаджьхалим.
На финала се селектират атлетите, които ще представляват България на Европейско първенство за деца до 16 години в Бърно, Чехия.

В неделя, 14 май, 10 от атлетите на „Хеброс“ ще вземат участие в трети кръг от „Go kids“ в столицата. В предния спортистите заслужиха 5 купи, 5 златни, 2 сребърни и 9 бронзови медала.
Изпитание за атлетите ще бъдат и Държавните първенства за юноши и девойки, които стартират на 28 май в София. Там участие ще вземат осем спортист,.
На 1 – 4 юни деца до 16 години, мъже и жени, ще се съревновават във Велико Търново. Там честта на „Хеброс“ ще бъде защитена от 15 атлети.

Милена Митева
От Милена Митева май 13, 2017 16:50
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 286 829 преглеждания