Малък боец донесе тежка републиканска купа в Харманли

Милена Митева
От Милена Митева декември 21, 2019 10:02

Малък боец донесе тежка  републиканска купа в Харманли

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, #47/176, 20 декември 2019 г. – 9 януари 2020 г.

Свързани публикации

Със златна купа от републиканско първенство се завърна малкият боец на Спортен клуб „Будо“ – Харманли, Ефе Сербезов.
Това стана след като той участва в „Държавен шампионат 2019“, състоял се в Поморие. Възпитаникът на сенсей Господин Бабамов се съревновава при 6-7 годишните спортисти. Ефе триумфира със златната купа, след като надделя над конкуренти и при двете срещи, за които излезе на ринга. За втора поредна година боецът не отстъпи републиканския приз и донесе шампионската купа в Харманли.
Като бронзови медалисти се завърнаха петима спортисти от Града на Белоногата.
При момчетата във възраст 11-12 години от клуба с бронз се окичи Теодор Камберов.
Последната среща, в която участва, бе удължена заради равностойна игра. Окончателното съдийско решение бе в полза за другия участник в двубоя.
Димитър Каравълчев (Дими) демонстрира умения за същия приз. Захари Тенев спечели своя дебютен медал. Десислав Богоев и Миглена-Валерия Манолова.
„Това, на което трябва да поработим повече с бойците, е физическата издръжливост“, сподели за „Сакарнюз“ сейнсей Бабамов. Той каза, че в клуба има и други малки бойци, които са с добра подготовка, но не участват в състезания. При децата играе роля и психическата закалка и мотивацията от родителите. Участието в състезание е изцяло на доброволен принцип.
„През следващата година имаме 4 състезания в календара, като се надяваме държавният шампионат да бъде в Харманли. В този случай СК „Будо“ ще може да участва в състезанието с по-голям брой състезатели, включително мъже и младежи, съобщи треньорът.
За 2019 г. клуб „Будо“ спечели близо 40 призови места от състезания за мъже, младежи, юноши и деца.

За втора година Националната асоциация на бойните спортове организира гала вечер „Златен пояс“ за връчване на годишните награди на отличените треньори и състезатели. Всяка от дванадесетте федерации номинира най-добрите си бойци при мъжете и жените. Отделна награда се присъжда и за треньор на годината. Всеки вид боен спорт бе подготвил своя демонстрация на техники и умения. С кратки слова председателите на федерации представиха своите номинации и наградиха заслужилите. Българска кудо федерация изнесе най-динамичното и атрактивно представяне на бойния спорт. Президентът на организацията и бранш шеф на този спорт за България сенсей Бабамов поздрави участниците и награди номинираните състезатели и треньори за 2019-та. Той пожела нови успехи в развитието на този атрактивен, модерен боен спорт. На награждаването присъства министърът на младежта и спорта Красен Кралев и други официални лица.

Милена Митева
От Милена Митева декември 21, 2019 10:02
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.