Малък боец донесе тежка републиканска купа в Харманли

Милена Митева
От Милена Митева декември 21, 2019 10:02

Малък боец донесе тежка  републиканска купа в Харманли

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, #47/176, 20 декември 2019 г. – 9 януари 2020 г.

Свързани публикации

Със златна купа от републиканско първенство се завърна малкият боец на Спортен клуб „Будо“ – Харманли, Ефе Сербезов.
Това стана след като той участва в „Държавен шампионат 2019“, състоял се в Поморие. Възпитаникът на сенсей Господин Бабамов се съревновава при 6-7 годишните спортисти. Ефе триумфира със златната купа, след като надделя над конкуренти и при двете срещи, за които излезе на ринга. За втора поредна година боецът не отстъпи републиканския приз и донесе шампионската купа в Харманли.
Като бронзови медалисти се завърнаха петима спортисти от Града на Белоногата.
При момчетата във възраст 11-12 години от клуба с бронз се окичи Теодор Камберов.
Последната среща, в която участва, бе удължена заради равностойна игра. Окончателното съдийско решение бе в полза за другия участник в двубоя.
Димитър Каравълчев (Дими) демонстрира умения за същия приз. Захари Тенев спечели своя дебютен медал. Десислав Богоев и Миглена-Валерия Манолова.
„Това, на което трябва да поработим повече с бойците, е физическата издръжливост“, сподели за „Сакарнюз“ сейнсей Бабамов. Той каза, че в клуба има и други малки бойци, които са с добра подготовка, но не участват в състезания. При децата играе роля и психическата закалка и мотивацията от родителите. Участието в състезание е изцяло на доброволен принцип.
„През следващата година имаме 4 състезания в календара, като се надяваме държавният шампионат да бъде в Харманли. В този случай СК „Будо“ ще може да участва в състезанието с по-голям брой състезатели, включително мъже и младежи, съобщи треньорът.
За 2019 г. клуб „Будо“ спечели близо 40 призови места от състезания за мъже, младежи, юноши и деца.

За втора година Националната асоциация на бойните спортове организира гала вечер „Златен пояс“ за връчване на годишните награди на отличените треньори и състезатели. Всяка от дванадесетте федерации номинира най-добрите си бойци при мъжете и жените. Отделна награда се присъжда и за треньор на годината. Всеки вид боен спорт бе подготвил своя демонстрация на техники и умения. С кратки слова председателите на федерации представиха своите номинации и наградиха заслужилите. Българска кудо федерация изнесе най-динамичното и атрактивно представяне на бойния спорт. Президентът на организацията и бранш шеф на този спорт за България сенсей Бабамов поздрави участниците и награди номинираните състезатели и треньори за 2019-та. Той пожела нови успехи в развитието на този атрактивен, модерен боен спорт. На награждаването присъства министърът на младежта и спорта Красен Кралев и други официални лица.

Милена Митева
От Милена Митева декември 21, 2019 10:02
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.