Майки и деца се събраха „На мегдана“ за 8 март

Ива Вангелова
От Ива Вангелова март 9, 2017 11:51

Майки и деца се събраха „На мегдана“ за 8 март

Акценти

  • Това бе последното тържество за 8 март на група "Слънчо"

Свързани публикации

Децата от група „Слънчо“ при ДГ „Ален мак“ – Харманли поканиха „На мегдана“ своите майки. По повод  Деня на жената, те изнесоха тържество на фолклорна тематика в залата на Културния център.

Облечени в народни носии от различни фолклорни области, представиха танци, песни и стихове, характерни за тях. „Шопкини, пиринки, родопчанки и тракийки“ танцуваха като истински такива, а момчета с тъпани и кавали им „съпровождаха“.

След края на програмата очите на всички присъстващи се напълниха със сълзи от радост, след като им бе прожектиран клип със снимки. В него бяха възпроизведени моменти на майките с децата през годините.

За подаръците малчуганите се бяха погрижили лично, като всяко дете старателно бе нарисувало и описало своята майка. Картичката „Мама през призмата на детските очи“  бе едната изненада, а другата – снимка с поздрав.

На тържеството присъства директорът на детското заведение Мелихан Чолева, а за да уважи децата, дойде и кръстницата на група „Слънчо“ – бившият директор Йорданка Райчева. Тя изгледа с интерес богатата програма и почерпи всички деца с бонбони.

Родители, учители и деца се събраха за обща снимка, за да запечатат тържествения момент.

Този 8 март се оказа най-милият, тъй като това бе последното тържество на „малките слънца“ като възпитаници  на детската градина. През септември им предстои да прекрачат прага на училището и да се разделят с учителките си – Виолета Желева, Рени Палазова и помощник-възпитателят Тянка Стратева. Това допринесе за прекалената емоция и носталгия в залата от децата и техните родители.

Ива Вангелова
От Ива Вангелова март 9, 2017 11:51
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.