Майки и деца се събраха „На мегдана“ за 8 март

Ива Вангелова
От Ива Вангелова март 9, 2017 11:51

Майки и деца се събраха „На мегдана“ за 8 март

Акценти

  • Това бе последното тържество за 8 март на група "Слънчо"

Свързани публикации

Децата от група „Слънчо“ при ДГ „Ален мак“ – Харманли поканиха „На мегдана“ своите майки. По повод  Деня на жената, те изнесоха тържество на фолклорна тематика в залата на Културния център.

Облечени в народни носии от различни фолклорни области, представиха танци, песни и стихове, характерни за тях. „Шопкини, пиринки, родопчанки и тракийки“ танцуваха като истински такива, а момчета с тъпани и кавали им „съпровождаха“.

След края на програмата очите на всички присъстващи се напълниха със сълзи от радост, след като им бе прожектиран клип със снимки. В него бяха възпроизведени моменти на майките с децата през годините.

За подаръците малчуганите се бяха погрижили лично, като всяко дете старателно бе нарисувало и описало своята майка. Картичката „Мама през призмата на детските очи“  бе едната изненада, а другата – снимка с поздрав.

На тържеството присъства директорът на детското заведение Мелихан Чолева, а за да уважи децата, дойде и кръстницата на група „Слънчо“ – бившият директор Йорданка Райчева. Тя изгледа с интерес богатата програма и почерпи всички деца с бонбони.

Родители, учители и деца се събраха за обща снимка, за да запечатат тържествения момент.

Този 8 март се оказа най-милият, тъй като това бе последното тържество на „малките слънца“ като възпитаници  на детската градина. През септември им предстои да прекрачат прага на училището и да се разделят с учителките си – Виолета Желева, Рени Палазова и помощник-възпитателят Тянка Стратева. Това допринесе за прекалената емоция и носталгия в залата от децата и техните родители.

Ива Вангелова
От Ива Вангелова март 9, 2017 11:51
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама