Магията на Коледа приобщи добри хора в Ивайловград

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 24, 2017 07:12

Магията на Коледа приобщи  добри хора в Ивайловград

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 49/80, 22 декември 2017 – 4 януари 2018

Свързани публикации

От благотворителния Коледен базар „Магията на Коледа” в Ивайловград, се събраха 800 лв.
В изработката на артикулите и храните за продажба се включиха много хора от всички възрасти. Жителите и гостите на община Ивайловград подкрепиха благородната кауза, като закупиха желани от тях коледни декорации, сладки, пити, картички, сурвачки.
„Всички пари, събрани от коледния базар, ще отидат при семейство с три деца”, съобщи кметът на община Ивайловград Диана Овчарова, а на сцената на Детски игрови център „Детство мое” беше разгърната и голямата приказна книга, пълна с коледни разкази и стихотворения, от която децата имаха възможност да разберат откъде идва Дядо Коледа и коя е Снежанка!
В рамките на Коледните празници в малката зала на НЧ „Пробуда – 1914“ се състоя концерт от класическа музика. На него свири камерна формация „Армира“, с диригент Елена Грудева. Първата част от него беше посветена на композитора Йоханес Брамс, тъй като през 2017-та се навършват 120 години от смъртта му.
Госпожа Грудева увлекателно разказа историята на живота на композитора и пътя му към върха. Всички присъстващи успяха да се докоснат до неговото творчеството, като бяха представени едни от най-интересните и лирични произведения, сред които част от 4-та симфония на Брамс, „Унгарски танц“ №5 и любимият на госпожа Грудева „Унгарски танц“ за пиано №2.
Втората част на концерта беше посветена на предстоящите коледни празници. Камерна формация „Армира“ изпълни с настроение присъстващите в залата, изпълнявайки най-известните коледни песни.

Коледната магия премина и през Дом за стари хора в Ивайловград, които отпразнуваха своето коледно празненство „Коледа с приятели“.
Възрастните хора бяха подготвили забавен сценарий, а почетният гражданин Румен Новаков, който е дългогодишен ръководител и режисьор на театралната трупа в Ивайловград, представи две стихотворения, изпълнени с много чувство и емоция.
„Желая на потребителите на дома много здраве, щастие, дълголетие и нека Вашата Коледа бъде уютна и незабравима“ каза заместник-кметът на община Ивайловград Красен Кръстев, гост на тържеството.

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 24, 2017 07:12
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 445 534 преглеждания