Магията на Коледа приобщи добри хора в Ивайловград

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 24, 2017 07:12

Магията на Коледа приобщи  добри хора в Ивайловград

От благотворителния Коледен базар „Магията на Коледа” в Ивайловград, се събраха 800 лв.
В изработката на артикулите и храните за продажба се включиха много хора от всички възрасти. Жителите и гостите на община Ивайловград подкрепиха благородната кауза, като закупиха желани от тях коледни декорации, сладки, пити, картички, сурвачки.
„Всички пари, събрани от коледния базар, ще отидат при семейство с три деца”, съобщи кметът на община Ивайловград Диана Овчарова, а на сцената на Детски игрови център „Детство мое” беше разгърната и голямата приказна книга, пълна с коледни разкази и стихотворения, от която децата имаха възможност да разберат откъде идва Дядо Коледа и коя е Снежанка!
В рамките на Коледните празници в малката зала на НЧ „Пробуда – 1914“ се състоя концерт от класическа музика. На него свири камерна формация „Армира“, с диригент Елена Грудева. Първата част от него беше посветена на композитора Йоханес Брамс, тъй като през 2017-та се навършват 120 години от смъртта му.
Госпожа Грудева увлекателно разказа историята на живота на композитора и пътя му към върха. Всички присъстващи успяха да се докоснат до неговото творчеството, като бяха представени едни от най-интересните и лирични произведения, сред които част от 4-та симфония на Брамс, „Унгарски танц“ №5 и любимият на госпожа Грудева „Унгарски танц“ за пиано №2.
Втората част на концерта беше посветена на предстоящите коледни празници. Камерна формация „Армира“ изпълни с настроение присъстващите в залата, изпълнявайки най-известните коледни песни.

Коледната магия премина и през Дом за стари хора в Ивайловград, които отпразнуваха своето коледно празненство „Коледа с приятели“.
Възрастните хора бяха подготвили забавен сценарий, а почетният гражданин Румен Новаков, който е дългогодишен ръководител и режисьор на театралната трупа в Ивайловград, представи две стихотворения, изпълнени с много чувство и емоция.
„Желая на потребителите на дома много здраве, щастие, дълголетие и нека Вашата Коледа бъде уютна и незабравима“ каза заместник-кметът на община Ивайловград Красен Кръстев, гост на тържеството.

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 24, 2017 07:12
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.