Магдалена Райкова от Ивайловград взе първа награда от конференция

Сакар нюз
От Сакар нюз март 20, 2018 14:32

Магдалена Райкова от Ивайловград взе първа  награда от конференция

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, #11/91, 16-22 март 2018

Свързани публикации

Магдалена Райкова от Ивайловград взе първа награда от ученическа конференция на тема: „140 години от Руско – турската война 1877-1878 г.”. Тя се проведе от 2 до 4 март, а организатори бяха СУ „Петко Рачов Славейков“ – Кърджали и школа „ИстОрика“, под патронажа на кмета на община Кърджали и с подкрепата на РУО – Кърджали. В нея участваха над 80 ученици от прогимназиален и гимназиален етап на образование (V – XII клас) от цялата страна. За първи път в конференцията имаше и международно участие с три разработки на ученици от Челябинска област, Русия. На откриването присъства и внучката на опълченец от Руско-турската война.
СУ „Христо Ботев” – Ивайловград участва с разработки на учениците Магдалена Райкова и Пламен Карапейков от 9 клас, Теодор Манолов и Мартина Ванчева от осми. Младите историци бяха подкрепени от „Клуба за ООН” към училището.
До финала на конференцията бяха допуснати Магдалена и Теодор. Докладът на момичето бе оценен като най-добър във възрастовата група VIII – XII клас. Темата бе „Капитан Петко Войвода – защитникът на Родопите”.
В журито бяха доц. д-р Александър Сивилов от СУ ”Св. Климент Охридски” и Радостина Николова – главен експерт по история и цивилизация в МОН.

Снимка: Фейсбук

Сакар нюз
От Сакар нюз март 20, 2018 14:32
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Уточнение март 22, 00:58

    Ще ми се да допълня малко материала. Освен награденото за доклада момиче, за което се говори в статията, има и първа награда в категория „Презентация“ и тя е за екипа от ОУ „Иван Вазов“ – гр. Симеоновград, който представи един нов исторически извор за освобождението на града с помощта на презентация.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 273 565 преглеждания