Любимец се включи в кампанията „Чети с мен“

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова юни 12, 2015 08:20

Любимец се включи в кампанията „Чети с мен“

Акценти

  • Кампанията „Чети с мен“ се провежда под патронажа на президента на Република България Росен Плевнелиев
  • Организаторите бяха помислили и за интересни и занимателни игри: разшифроване на анаграми, игри на думи, разпознаване на поговорки

Свързани публикации

Дъждовното време не попречи на желанието на ученици от Любимец да се включат в Националната кампания „Чети с мен“. Инициативата се организира за втори пореден път в нашия град от библиотеката към НЧ „Братолюбие-1884“ и тази година се проведе на 10 юни. Първоначално се предвиждаше събитието да се проведе в градския парк, на поради неподходящото време мястото бе променено – фоайето на читалището.

В кампанията се включиха много ученици, които пристигнаха с книги в ръце и нетърпеливо очакваха да започне четенето. По-големите от тях демонстрираха интереси и знания в много области и носеха със себе си енциклопедии с различна насоченост.

Във фойето бяха обособени две зони – Читателска зона и Арт-ателие. В читателската зона децата прочетоха любими откъси от своите книжки. Приказки, басни, повести, романи и разкази бяха жанровете, с които учениците участваха в мероприятието.

В четенето се включиха и учители, които не само демонстрираха изразително поднасяне на текста, но и провокираха децата да се замислят върху прочетеното.

Организаторите бяха помислили и за интересни и занимателни игри: разшифроване на анаграми, игри на думи, разпознаване на поговорки. Част от децата рецитираха стихотворения на български автори.

В арт-ателието „Нарисувай приказен герой“ децата имаха възможност да рисуват любими герои от детските книжки. Всеки от желаещите си избра различен герой и се опита максимално истински да го пресъздаде в рисунка.

За завършек на инициативата мажоретките от балет „Ейджъл джуниър“ поздравиха участниците с един от своите танци.

Кампанията „Чети с мен“ се провежда под патронажа на президента на Република България Росен Плевнелиев, Министерство на културата и различни организации, работещи в сферата на образованието.

Целта на инициативата е не само да провокира интерес към четенето, но и да покаже, че няма ограничения за местата, на които можем да го правим. Идеята е от ранна възраст да възпитаме у нашите деца любов към книгата и знанието.

cheti-s-men-3 cheti-s-men-4 cheti-s-men-5 cheti-s-men-1

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова юни 12, 2015 08:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.