Любимец се включи в кампанията „Чети с мен“

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова юни 12, 2015 08:20

Любимец се включи в кампанията „Чети с мен“

Акценти

  • Кампанията „Чети с мен“ се провежда под патронажа на президента на Република България Росен Плевнелиев
  • Организаторите бяха помислили и за интересни и занимателни игри: разшифроване на анаграми, игри на думи, разпознаване на поговорки

Свързани публикации

Дъждовното време не попречи на желанието на ученици от Любимец да се включат в Националната кампания „Чети с мен“. Инициативата се организира за втори пореден път в нашия град от библиотеката към НЧ „Братолюбие-1884“ и тази година се проведе на 10 юни. Първоначално се предвиждаше събитието да се проведе в градския парк, на поради неподходящото време мястото бе променено – фоайето на читалището.

В кампанията се включиха много ученици, които пристигнаха с книги в ръце и нетърпеливо очакваха да започне четенето. По-големите от тях демонстрираха интереси и знания в много области и носеха със себе си енциклопедии с различна насоченост.

Във фойето бяха обособени две зони – Читателска зона и Арт-ателие. В читателската зона децата прочетоха любими откъси от своите книжки. Приказки, басни, повести, романи и разкази бяха жанровете, с които учениците участваха в мероприятието.

В четенето се включиха и учители, които не само демонстрираха изразително поднасяне на текста, но и провокираха децата да се замислят върху прочетеното.

Организаторите бяха помислили и за интересни и занимателни игри: разшифроване на анаграми, игри на думи, разпознаване на поговорки. Част от децата рецитираха стихотворения на български автори.

В арт-ателието „Нарисувай приказен герой“ децата имаха възможност да рисуват любими герои от детските книжки. Всеки от желаещите си избра различен герой и се опита максимално истински да го пресъздаде в рисунка.

За завършек на инициативата мажоретките от балет „Ейджъл джуниър“ поздравиха участниците с един от своите танци.

Кампанията „Чети с мен“ се провежда под патронажа на президента на Република България Росен Плевнелиев, Министерство на културата и различни организации, работещи в сферата на образованието.

Целта на инициативата е не само да провокира интерес към четенето, но и да покаже, че няма ограничения за местата, на които можем да го правим. Идеята е от ранна възраст да възпитаме у нашите деца любов към книгата и знанието.

cheti-s-men-3 cheti-s-men-4 cheti-s-men-5 cheti-s-men-1

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова юни 12, 2015 08:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 111 867 преглеждания