Любимец празнува една седмица с разнообразна програма

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова септември 9, 2018 07:26

Любимец празнува една седмица с разнообразна програма

Едноседмичната програма, посветена на Деня на град Любимец и традиционния панаир, приключи. В рамките на няколко дни, организаторите на празника наситиха празничния афиш с различни, забавни и вълнуващи събития, съобразени с интересите и предпочитанията на голяма част от жители и гости на града.
След детското парти в Градския парк и откриване на самостоятелна изложба на художника с местни корени Неделчо Кучков, програмата продължи с две кинопрожекции на открито.
В дните петък и събота площад „Трети март“ се огласи със съвременна поп музика и песни и танци от българския фолклор.
В петък българската народна певица Николина Чакърдъкова, заедно с Боби Шапков и Неврокопски танцов ансамбъл, изпълниха сърцата на публиката с песни от различни фолклорни области. Прекрасните изпълнения бяха съпроводени с много и различни хора както от танцьори от ансамбъла, така и от присъстващите, а центърът за танцуващите се оказа тесен.
Емоцията и вълнението продължиха и на следващата вечер, когато Надя Казакова, Яни Тонев, Жоро Любимеца и Милко Калайджиев задоволиха желанията на публиката с много и различни по стил изпълнения.
Съботната вечер също не премина без кръшни тракийски танци и хора. Танцьорите от танцов състав „Сакарци“ внесоха допълнително настроение и красота не само на сцената, но и на площада, където почти всички присъстващи се хванаха на хорото.
В неделя програмата продължи изцяло със спортни прояви. В двете зали в града се проведоха различни състезания по волейбол, баскетбол, футбол на малки врати за момчета и момичета и различни състезателни игри. Участниците в надпреварата бяха деца на възраст от 10 до 12 години от градовете Любимец, Стара Загора, Хасково и Пловдив.
Спортният празник се организира съвместно между община Любимец и СНЦ „Интер спорт груп“ – Хасково, които осигуриха на децата екипи, награден фонд и всички необходимо за състезанието.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова септември 9, 2018 07:26
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама