Любимец отдаде почит към Апостола на свободата

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова февруари 20, 2015 14:01

Любимец отдаде почит към Апостола на свободата

Акценти

  • В знак на признателност, присъстващите сведоха глави и с едноминутно мълчание почетоха паметта

Свързани публикации

На 19 февруари ученици, учители и общественост се събраха на общоградско поклонение пред паметната плоча на Апостола на свободата в центъра на града. Със своето присъствие любимчани за пореден път засвидетелстваха своите почит, уважение и преклонение пред паметта на Васил Левски и показаха, че след 142 години той не е забравен.

Въпреки студеното и ветровито време ученици от трети и четвърти клас на НУ „З. Стоянов“ изнесоха рецитал, посветен на годишнината. След това преподавателят по история от СОУ „Ж. Терпешев“ Невена Колева разказа за живота и делото на големият идеолог и неуморния организатор на българската национална революция.

В знак на признателност, присъстващите сведоха глави и с едноминутно мълчание почетоха паметта на героя, след което отрупаха с цветя паметната плоча.

В същия ден учениците от двете начални училища „Хр. Ботев” и „З. Стоянов“ също почетоха паметта на Апостола. Те представиха рецитали, които развълнуваха всички присъстващи. Стихотворението на Ботев, посветено на обесването на Дякона, Вазовата „Епопея“ и крилатите фрази на Апостола, бяха част от изпълненията.

Паметният ден бе избран за връчване на сертификати на отличените участници в зимния формат на Международния математически турнир „Математика без граници“ в НУ „Хр. Ботев“. Общо 22-ма ученици от 2-ри, 3-ти и 4-ти клас получиха международните отличия, а трима второкласници – Янко Козарев, Станислав Колев и Стилян Кацаров, завоюваха бронзови медали.

P1280640

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова февруари 20, 2015 14:01
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.