Любимец отдаде почит към Апостола на свободата

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова февруари 20, 2015 14:01

Любимец отдаде почит към Апостола на свободата

Акценти

  • В знак на признателност, присъстващите сведоха глави и с едноминутно мълчание почетоха паметта

Свързани публикации

На 19 февруари ученици, учители и общественост се събраха на общоградско поклонение пред паметната плоча на Апостола на свободата в центъра на града. Със своето присъствие любимчани за пореден път засвидетелстваха своите почит, уважение и преклонение пред паметта на Васил Левски и показаха, че след 142 години той не е забравен.

Въпреки студеното и ветровито време ученици от трети и четвърти клас на НУ „З. Стоянов“ изнесоха рецитал, посветен на годишнината. След това преподавателят по история от СОУ „Ж. Терпешев“ Невена Колева разказа за живота и делото на големият идеолог и неуморния организатор на българската национална революция.

В знак на признателност, присъстващите сведоха глави и с едноминутно мълчание почетоха паметта на героя, след което отрупаха с цветя паметната плоча.

В същия ден учениците от двете начални училища „Хр. Ботев” и „З. Стоянов“ също почетоха паметта на Апостола. Те представиха рецитали, които развълнуваха всички присъстващи. Стихотворението на Ботев, посветено на обесването на Дякона, Вазовата „Епопея“ и крилатите фрази на Апостола, бяха част от изпълненията.

Паметният ден бе избран за връчване на сертификати на отличените участници в зимния формат на Международния математически турнир „Математика без граници“ в НУ „Хр. Ботев“. Общо 22-ма ученици от 2-ри, 3-ти и 4-ти клас получиха международните отличия, а трима второкласници – Янко Козарев, Станислав Колев и Стилян Кацаров, завоюваха бронзови медали.

P1280640

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова февруари 20, 2015 14:01
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.