Любимец отбеляза Деня на Европа и Деня на победата

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова май 10, 2017 14:39

Любимец отбеляза Деня на Европа и Деня на победата

Акценти

  • Кметът даде обяд на участници във Втората световна война

Свързани публикации

Двойният празник 9 май, отбелязван като Ден на победата и Ден на Обединена Европа, събра в центъра жителите на Любимец. Присъстващите поднесоха венци и цветя пред паметника на загиналите във войните и се поклониха пред всички, които са отдали живота си по бойните полета с името на България и в името на бъдните поколения. Ръководният състав на общината, потомци, съмишленици и граждани сведоха глави и с едноминутно мълчание почетоха паметта на знайните и незнайни войни.

По повод 72-та годишнина от края на Втората световна война, кметът на общината осигури празничен обяд за ветераните Дойчо Дойчев от Любимец и Делчо Делчев от с. Георги Добрево. Развълнуваните участници във не пропуснаха да разкажат случки от фронта, как са преодолели снарядите и куршумите по бойното поле и да почетат своите бойни другари.

В същия ден от 14.00 ч. във фоайето на НЧ „Братолюбие-1884“ се откри изложба на рисунки на ученици от местните училища, участвали в Националния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“. 

 

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова май 10, 2017 14:39
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 280 953 преглеждания