Любимец отбеляза Деня на Европа и Деня на победата

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова май 10, 2017 14:39

Любимец отбеляза Деня на Европа и Деня на победата

Двойният празник 9 май, отбелязван като Ден на победата и Ден на Обединена Европа, събра в центъра жителите на Любимец. Присъстващите поднесоха венци и цветя пред паметника на загиналите във войните и се поклониха пред всички, които са отдали живота си по бойните полета с името на България и в името на бъдните поколения. Ръководният състав на общината, потомци, съмишленици и граждани сведоха глави и с едноминутно мълчание почетоха паметта на знайните и незнайни войни.

По повод 72-та годишнина от края на Втората световна война, кметът на общината осигури празничен обяд за ветераните Дойчо Дойчев от Любимец и Делчо Делчев от с. Георги Добрево. Развълнуваните участници във не пропуснаха да разкажат случки от фронта, как са преодолели снарядите и куршумите по бойното поле и да почетат своите бойни другари.

В същия ден от 14.00 ч. във фоайето на НЧ „Братолюбие-1884“ се откри изложба на рисунки на ученици от местните училища, участвали в Националния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“. 

 

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова май 10, 2017 14:39
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.