Любимец отбеляза 142 години българска свобода

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова март 9, 2020 09:42

Любимец отбеляза 142 години българска свобода

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, #9/899, 6-12 март 2020 г.

Свързани публикации

В знак на признателност към загиналите за освобождението на България от османско владичество, любимчани сведоха глави и с едноминутно мълчание почетоха паметта им.
На 3 март любимчани показаха своето родолюбие, почит и преклонение към хилядите знайни и незнайни войни, отдали живота си за свободата на отечеството. Кметът на община Любимец Анастас Анастасов поздрави всички присъстващи на тържеството, а в своето слово той припомни великия и неоценим подвиг на българските опълченци, които спират с гърдите и телата си настъплението на противника. Той завърши с думите „Да живее България!“, с което още повече подсили празничното настроение.
След официалната част, празничната програма започна с емоционален рецитал на ученици от НУ «Захари Стоянов».
За да покажат магията и красотата на българския фолклор, ТС „Сакарче“ към НЧ „Братолюбие – 1884“ изпълни тракийски народни танци, а мажоретките към читалището вдигнаха бойния дух на присъстващите с маршови танци.
Предвождани от българския трибагреник официалните представители, както и всички присъстващи, в организирано шествие се отправиха от центъра към Паметника в градския парк, издигнат в чест на загиналите във войните и положиха венци и цветя в знак на преклонение.
Годишнината бе уважена от депутата Георги Станков, Мария Станкова – председател на ОбС – Любимец, общински съветници, ръководители на учебни и обществени институции, учители, ученици, представители от политическите партии – ГЕРБ и БСП, Ротари клуб „Любимец“, Дружество „Тракия“ и много граждани.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова март 9, 2020 09:42
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама