Любимец и Люлебургаз финализираха съвместния си проект

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова август 23, 2014 17:24

Любимец и Люлебургаз финализираха съвместния си проект

Акценти

  • Гостите бяха посрещнати в кабинета на кмета на Люлебургаз - Емин Халебак
  • Официално бе открита ремонтираната и обновена баня Сокулу Мехмед паша

Свързани публикации

Делегация от Любимец бе на официално тридневно посещение в побратимения Люлебургаз, Турция. Дните на визитата бяха от 18 до 20 август, а поводът – провеждане на заключителна среща, във връзка с изпълнението на проект „Съхранение на културно-историческото наследство на Любимец и Люлебургаз” по ТГС България-Турция. Делегацията бе водена от кмета на общината инж. Анастас Анастасов и Евгения Стоянова – секретар на НЧ „Братолюбие-1884”, като двете институции са партньор и водеща страна по съвместния проект с турската община.

Още с пристигането си гостите бяха посрещнати в кабинета на кмета на Люлебургаз – Емин Халебак. В знак на благодарност и добри партньорски взаимоотношения, госпожа Стоянова подари на турския кмет специално приготвен български сладък хляб.

В хода на разговора се обсъди изпълнението на проекта и в двете общини. Партньорите не скриха задоволството си, че благодарение на финансовите средства, в Любимец и Люлебургаз се създадоха както отлични условия за работа, така и добре изглеждащи сгради. Двамата градоначалника си обещаха, че и през новия програмен период ще продължат да работят съвместно за реализирането на различни проекти.

В рамките на три дни любезните домакини представиха забележителностите на града си: различни културни и спортни бази, работилници за ръчно изработване на бижута от стъкло, градски парк, пречиствателна станция и др. изградени изцяло със средства на общината. В центъра на събитията бе официалното откриване на изцяло ремонтираната и обновена баня Сокулу Мехмед паша. Общината със собствени средства е направила ремонт на 400 годишната сграда. Финансирането по проекта е помогнало за обзавеждане на зали за работа на Общински съвет Люлебургаз, които са с ново офис и компютърно оборудване и дава възможност за излъчване на заседанията в ефир.

По време на откриването на архитектурната забележителност, трите страни по проекта – община Любимец, НЧ „Братолюбие-1884“ и община Люлебургаз направиха оценка, че благодарение на високото доверие между партньорите, съвместната работа и добрите взаимоотношения, той е постигнал висок успех и е дал добър резултат за всички.

В знак на благодарност, кметът на Любимец – господин Анастасов, поднесе подаръци на турските си колеги и на екипа на проекта. Таня Нинева – почетен член на читалището и един от производителите на мед в града, подари на Халебак различни видове мед, символ на мъдрост, изобилие, хармония и работа.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова август 23, 2014 17:24
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама