Любимец и Люлебургаз финализираха съвместния си проект

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова август 23, 2014 17:24

Любимец и Люлебургаз финализираха съвместния си проект

Акценти

  • Гостите бяха посрещнати в кабинета на кмета на Люлебургаз - Емин Халебак
  • Официално бе открита ремонтираната и обновена баня Сокулу Мехмед паша

Свързани публикации

Делегация от Любимец бе на официално тридневно посещение в побратимения Люлебургаз, Турция. Дните на визитата бяха от 18 до 20 август, а поводът – провеждане на заключителна среща, във връзка с изпълнението на проект „Съхранение на културно-историческото наследство на Любимец и Люлебургаз” по ТГС България-Турция. Делегацията бе водена от кмета на общината инж. Анастас Анастасов и Евгения Стоянова – секретар на НЧ „Братолюбие-1884”, като двете институции са партньор и водеща страна по съвместния проект с турската община.

Още с пристигането си гостите бяха посрещнати в кабинета на кмета на Люлебургаз – Емин Халебак. В знак на благодарност и добри партньорски взаимоотношения, госпожа Стоянова подари на турския кмет специално приготвен български сладък хляб.

В хода на разговора се обсъди изпълнението на проекта и в двете общини. Партньорите не скриха задоволството си, че благодарение на финансовите средства, в Любимец и Люлебургаз се създадоха както отлични условия за работа, така и добре изглеждащи сгради. Двамата градоначалника си обещаха, че и през новия програмен период ще продължат да работят съвместно за реализирането на различни проекти.

В рамките на три дни любезните домакини представиха забележителностите на града си: различни културни и спортни бази, работилници за ръчно изработване на бижута от стъкло, градски парк, пречиствателна станция и др. изградени изцяло със средства на общината. В центъра на събитията бе официалното откриване на изцяло ремонтираната и обновена баня Сокулу Мехмед паша. Общината със собствени средства е направила ремонт на 400 годишната сграда. Финансирането по проекта е помогнало за обзавеждане на зали за работа на Общински съвет Люлебургаз, които са с ново офис и компютърно оборудване и дава възможност за излъчване на заседанията в ефир.

По време на откриването на архитектурната забележителност, трите страни по проекта – община Любимец, НЧ „Братолюбие-1884“ и община Люлебургаз направиха оценка, че благодарение на високото доверие между партньорите, съвместната работа и добрите взаимоотношения, той е постигнал висок успех и е дал добър резултат за всички.

В знак на благодарност, кметът на Любимец – господин Анастасов, поднесе подаръци на турските си колеги и на екипа на проекта. Таня Нинева – почетен член на читалището и един от производителите на мед в града, подари на Халебак различни видове мед, символ на мъдрост, изобилие, хармония и работа.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова август 23, 2014 17:24
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.