Ловци погнаха глиганите из Сакар планина

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 10, 2019 15:41

Ловци погнаха глиганите  из Сакар планина

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, #37/166, 11-17 октомври 2019 г.

Свързани публикации

Само три от 19-те дружинки на СЛРД „Тополовград“ успяха да отстрелят диви свине в първия си излет. Ловният сезон за едър дивеч се откри на 5 октомври, а най-успешен ловът в двата дни – на 5 и 6 октомври, се оказа за дружинката от с. Мрамор. Там през първия ден бяха отстреляни три диви свине.
Успех споходи и ловците от с. Българска поляна, „Тополовград – изток“, Орлов дол и на други места.
Най-разочаровани се оказаха авджиите от дружинката в Орешник, които не са видели нито диря от дивите животни, нито са възпроизвели някакъв изстрел.
Преди да започне ловния сезон ловците преминаха проверки и инструктажи, включително и за Африканска чума по свинете (АЧС), а от ЛРД – „Тополовград“ съобщиха, че ловните излети в двата дни са минали без проблеми и произшествия.
Всички проби от отстреляните глигани са предадени в ДЛС – Тополовград за проверка за наличието АЧС. Резултатите се очакват до края на седмицата.
По традиция ловът на диви свине започва в първата седмица на октомври и приключва през втората на януари, но тази година вероятно ще бъде удължен до края на февруари. Това се налага поради мерките за ликвидиране на АЧС. По този повод не се налагат и ограничения в броя на отстрелваните диви свине на един ловен излет.

снимка: thoughtco.com

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 10, 2019 15:41
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама