Ловният сезон за Боляровските ловци – активен и благодатен

Лора Величкова
От Лора Величкова ноември 29, 2016 16:54

Ловният сезон за Боляровските ловци – активен и благодатен

Акценти

  • Ловният сезон продължава
  • Множат се и успешните попадения.

Свързани публикации

Началото на ловния сезон, открит на 1 октомври 2016 година, се оказа много оптимистично за ловните дружинки от ЛРС „Странджа“ – Болярово. Дълго ще помнят този ловен период, който приключва към средата на януари 2017 година, особено ловците от ловно-рибарските дружинки на село Голямо Крушево, с отстреляни 10 диви свине, село Горска поляна – също толкова.

След тях по численост на отстреляните диви свине се нареждат ловците от село Водени село Шарково с по осем, а странджанските ловци – с пет отстреляни диви свине. Като общият им брой само през месец октомври е 62, цифра, която наистина впечатлява.

С активна и много успешна ловна дейност се представят през сезона Атанас Попов, Николай Захариев (ЛРД – село Голямо Крушево с председател Иван Костадинов) и ловуващите момчета от крайновската дружинка с председател Стоян Станков – Георги Христов, Живко Койчев, Костадин Ненов, Николай Вълчев, Стоян Петков (отстрелял и лисица), Димитър Христов (отстрел на чакали).

С отлични резултати отчитат сезона и авджиите от село Странджа: Недялко Караманов (председател на дружинката), Тодор Янчев, Недялко Мерджанов, Тодор Гръков. Разбира се, и ловецът Йордан Кръстанов, отстрелял вълк по време на групов лов за дива свиня.

Да не забравяме и дамската част в някои от дружинките като Крайново и Малко Шарково – смелите мъжки момичета, приели това за не само за хоби, но и призвание, тяхно увлечение и развлечение.

Лора Величкова
От Лора Величкова ноември 29, 2016 16:54
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.