Ловният сезон за Боляровските ловци – активен и благодатен

Лора Величкова
От Лора Величкова ноември 29, 2016 16:54

Ловният сезон за Боляровските ловци – активен и благодатен

Началото на ловния сезон, открит на 1 октомври 2016 година, се оказа много оптимистично за ловните дружинки от ЛРС „Странджа“ – Болярово. Дълго ще помнят този ловен период, който приключва към средата на януари 2017 година, особено ловците от ловно-рибарските дружинки на село Голямо Крушево, с отстреляни 10 диви свине, село Горска поляна – също толкова.

След тях по численост на отстреляните диви свине се нареждат ловците от село Водени село Шарково с по осем, а странджанските ловци – с пет отстреляни диви свине. Като общият им брой само през месец октомври е 62, цифра, която наистина впечатлява.

С активна и много успешна ловна дейност се представят през сезона Атанас Попов, Николай Захариев (ЛРД – село Голямо Крушево с председател Иван Костадинов) и ловуващите момчета от крайновската дружинка с председател Стоян Станков – Георги Христов, Живко Койчев, Костадин Ненов, Николай Вълчев, Стоян Петков (отстрелял и лисица), Димитър Христов (отстрел на чакали).

С отлични резултати отчитат сезона и авджиите от село Странджа: Недялко Караманов (председател на дружинката), Тодор Янчев, Недялко Мерджанов, Тодор Гръков. Разбира се, и ловецът Йордан Кръстанов, отстрелял вълк по време на групов лов за дива свиня.

Да не забравяме и дамската част в някои от дружинките като Крайново и Малко Шарково – смелите мъжки момичета, приели това за не само за хоби, но и призвание, тяхно увлечение и развлечение.

Лора Величкова
От Лора Величкова ноември 29, 2016 16:54
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама